|

Gemide binlerce köpekbalığı bulundu

Ekvador Cumhuriyeti'nin kontrolündeki Galapagos Adaları'nda nesli tükenme tehlikesi altında bulunan köpekbalıklarını yakalandığından şüphelenilen bir gemiye yapılan baskında mürettebat tutuklandı.

Yeni Şafak
14:45 - 16/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 15:40 - 16/08/2017 Çarşamba
Diğer
Geminin Galapagos deniz koruma alanında bugüne kadar yakalanan en büyük gemi olduğunu açıklandı.
Geminin Galapagos deniz koruma alanında bugüne kadar yakalanan en büyük gemi olduğunu açıklandı.

Galapagos Adaları'nın deniz koruma alanı statüsünde olan karasularında Pazar günü bulunan Fu Yuan Yu Leng 999 adlı gemide yapılan aramada 300 ton balık bulundu.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, yapılan incelemeler sonucunda gemideki balıkların çoğu köpekbalıklarından oluştuğu ve aralarında koruma altında bulunan çekiç kafalı köpekbalığı gibi türler de olduğu tespit edildi.

3 yıl hapis cezası

Yaklaşık 20 kişiden oluşan mürettebat, koruma altındaki türlerin kaçakçılığını yapmaktan suçlu bulunursa 3 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Galapagos Adaları, zengin biyolojik çeşitliliği nedeniyle
UNESCO
tarafından dünya mirası ilan edilmiş bir bölge.

Ekvador Çevre Bakanı Tarsicio Granizo Salı günü bir açıklama yaparak, gözaltına alınan kişiler hakkında tutuklama kararı verildiğini açıkladı.


Bakan, "Bütün bu balıklar deniz koruma alanında yakalanmamış olabilir ama aralarında yavru, hatta bebek köpekbalıkları olması koruma alanında yakalanmış olabileceklerini gösteriyor" dedi.

Yakalanan en büyük gemi

Galapagos Ulusal Parkı Direktörü Walter Bustos ise geminin Galapagos deniz koruma alanında bugüne kadar yakalanan en büyük gemi olduğunu açıkladı.

2015'te de Ekvador'da 200 bin köpekbalığı yüzgeci ele geçirilmişti. Köpekbalığı yüzgeçleri
Çin
mutfağında rağbet gören bir yiyecek. Fakat Çin'den gelen bu talep, köpekbalıklarının neslini tüketebileceği için eleştiriliyor.

#​Galapagos Ulusal Parkı
#​Galapagos Adaları
#Köpekbalığı
7 yıl önce