|

Fuego yakıp yıkıyor

Guatemala’da Fuego Yanardağı’nın patlaması sonucu aralarında çocukların ve yardım görevlilerinin de bulunduğu 62 kişi hayatını kaybetti, 300 kişi yaralandı. Yanardağdan çıkan lavların bir köyü yok ettiği belirtilirken patlamadan 1,7 milyon kişinin etkilendiği duyuruldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/06/2018 Salı
Güncelleme: 03:14 - 5/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Patlamadan 1,7 milyon kişinin etkilendiği duyuruldu.
Patlamadan 1,7 milyon kişinin etkilendiği duyuruldu.

Guatemala’da Fuego Yanardağı’nın patlaması sonucu 62 kişi hayatını kaybetti, 300 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında yardım görevlilerinin ve çocukların da bulunduğu kaydedildi. Başkent Guatemala City’nin 40 kilometre güneybatısındaki Fuego Yanardağı’ndan havaya, kaya, duman ve kül püskürdü. Ulusal Felaket Yönetim Kurumundan yapılan açıklamada, bir lav nehrinin El Rodeo köyündeki evleri yok ettiğini ve içindeki insanları yaktığı belirtildi.


1,7 milyonu etkiledi

Devlet Başkanı Jimmy Morales, ulusal acil durum planının uygulandığını açıkladı. Halka kül yağmuru nedeniyle maske takmaları çağrısında bulunuldu. Guatemala’da Doğal Afetler Ajansı (CONRED) yanardağa yakın yerlerde ikamet edenlere bölgeyi tahliye etmeleri çağrısı yaptı.CONRED Direktörü Sergio Garcia Cabanas, patlamadan 1,7 milyon kişinin etkilendiğini belirtti. Cabanas, 3 bin 100 kişinin evlerinden tahliye edildiğini ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

#Guatemala
#Yanardağ
#Afet
6 yıl önce