|

Fransa’da DEAŞ terörü

Fransa’nın güneyindeki Trebes kasabasında bir saldırgan önce koşu yapan polislere saldırdı, daha sonra bir süpermarkete girerek içeridekileri rehin aldı. Süpermarkette 2 kişiyi, daha öncesinde 1 kişiyi öldüren saldırgan polis baskınıyla öldürüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:34 - 24/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Süpermarkette 2 kişiyi, daha öncesinde 1 kişiyi öldüren saldırgan polis baskınıyla öldürüldü. ​
Süpermarkette 2 kişiyi, daha öncesinde 1 kişiyi öldüren saldırgan polis baskınıyla öldürüldü. ​

Fransız basını, saldırganın terör örgütü DEAŞ’a bağlılık yemini ettiğini ve 2015’te Paris’teki kanlı saldırıların zanlısı Salah Abdesselam’ın bırakılmasını istediğini duyurdu. Olayda iki kişinin de yaralandığı bildirildi.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cezenauve, saldırganın 26 yaşındaki Fas asıllı Redouane Lakdim olduğunu açıkladı. Cezenauve, adli suç sicili bulunan Lakdim'in daha önce polis gözetiminden geçirildiğini ve herhangi bir terörist bağının saptanmadığını söyledi. DEAŞ, kendisine bağlı Amak haber ajansı aracılığıyla saldırının sorumluluğunu üstlendi.

ÖNCE POLİSE SALDIRI

Fransa Başbakanı, olayı “terör eylemi” olarak niteledi. Polis sendikası saldırganın rehine krizinden önce Carcassonne’de bir kişiyi başından vurup öldürdüğünü bir diğerini de yaraladığını belirtti. Saldırganın ardından kurbanların aracını çalarak marketin olduğu bölgeye geldiği aktarıldı.

13 Kasım 2015 tarihinde Paris’teki kafeler, Bataclan kulübü ve Fransa Ulusal Stadyumu’nda gerçekleştirilen silahlı ve bombalı terör saldırılarında 130’dan fazla kişi ölmüş, 350’den fazla kişi yaralanmıştı. Saldırıların hayatta kalan tek zanlısı Salah Abdeslam’dı.

#DEAŞ
#Salah Abdeslam
#Bernard Cezenauve
#Fransa
6 yıl önce