|

Fırat’ın doğusu bizi bekliyor

Suriye’de ABD-PKK nefretinin zirveye ulaştığını söyleyen Türkmen Meclisi Başkanı Cuma, “Zulümden kurtulmak isteyen milyonlar, Türk askerinin gelişini bekliyor. Münbiç başlangıç, sıra Fırat’ın doğusunda” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:59 - 20/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Türk askeri Münbiç'te.
Türk askeri Münbiç'te.

Halep'e bağlı Münbiç ilçesinin kuzeyindeki Dadad'da Mehmetçiğin devriyeye başlamasıyla bölgeyi PKK'dan kurtarmanın ilk adımı atıldı. Yeni Şafak'a konuşan Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Münbiçli Vecih Cuma, "ABD ve PKK zulmünden kurtulmak isteyen milyonlar, Türk askerinin gelişini bekliyor. Münbiç yeni bir başlangıç ve Fırat'ın doğusu Mehmetçiği çağırıyor" dedi. Türkiye'nin 2016 yılından itibaren terörden arındırılan bölgelerde 7 modern hastane, onlarca okul ve sağlık ocağı inşa ettiğini hatırlatan Cuma, "PKK-ABD eliyle işgal edilen yüzlerce yerleşim biriminde bir çivi dahi çakılmadı. Bölge genelinde ABD-PKK nefreti zirve noktasına ulaştı" diye konuştu. ABD'nin bu coğrafyada aleyhlerine artan nefretin farkında olduğunu kaydeden Cuma şunları söyledi:


TÜM PROJELER İFLAS ETTİ

"Türkiye ile işbirliği yapmak dışında herhangi bir çözüm yolları kalmadı. Beyaz Saray, PKK'yı denklemde tutma adına birçok yol denedi. Tabela yapılanmalar, lejyon tugayları, sürgünler hep bu amaçla uygulandı. En son 'Arap Ordusu' yöntemini denediler ama tüm seçenekler iflas etti. Hatta o kadar ileri gittiler ki PKK güdümlü yerel Türkmen Meclisi kurmaya kalktılar. Başına da Muhammed Arab isimli bir Türkmeni getirmek istediler. Ancak başaralı olamadılar. En sonunda Türkiye ile işbirliği yapmak zorunda kaldılar. Bu yürüyüş devam edecek, etmeli. Kent genelinde 290 yerleşim birimi PKK işgali altında. Önümüzdeki günlerde Türk askerinin yürüyüşü Münbiç içlerine doğru devam edecek ve 290 köy ve kasaba 2 yıllık işgalden kurtulacak."

TÜRKİYE 'BEKLENEN GÜÇ'

"PKK kendi içerisinde kaynıyor. Örgüt üyeleri ve elebaşıları arasında ABD karşıtı söylemler ve fikir ayrılıkları artıyor. Şartlar böyle sürmez. PKK tüm kalıntılarıyla temizlenecek ancak burada kalmak için her yolu deneyecekler. Türk birliklerine yönelik sabotajlarda bulunabilirler. Hepimiz dikkatli olmalıyız. Türkiye orada her köyde, kasabada 'beklenen güç'. Mehmetçik, tüm halktan büyük destek görecek. Münbiç'te Kürt nüfus yüzde 5 civarında. Bu sayı da 2000 yılının başından itibaren oluştu. O dönem çok fazla akıl erdirememiştik ancak Kürt yoğunluklu bölgelerden bu tarafa onlarca aile göç etti. Şimdi anlıyoruz ki, bugünler için hazırlık yapılmış. Başarılı olamadılar, çünkü oraya yerleşen Kürtler de PKK anlayışına karşı insanlar; onlar da işgale karşı bizimle hareket ediyor."

#TSK
#Fırat
6 yıl önce