|

İsrail ajanları Filistinli gibi giyindi!

ABD'nin Kudüs kararı ile sokağa dökülen Filistinliler, ülkenin dört bir yanında protesto gösterileri düzenliyor. Ramallah'ta düzenlenen gösterilerde İsrail askerlerinin insanlık dışı yöntemi ortaya çıktı. İsrail ajanları Filistinli kılığına girerek göstericilerin arasına daldı ve onlara saldırdı.

Yeni Şafak
09:51 - 14/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:57 - 14/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Filistinlilerin kıyafetleri gibi giyinen İsrail ajanları, göstericilerin arasına dalarak Filistinlilere saldırdı. (Ramallah-Reuters)
Filistinlilerin kıyafetleri gibi giyinen İsrail ajanları, göstericilerin arasına dalarak Filistinlilere saldırdı. (Ramallah-Reuters)

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından yüzbinlerce Filistinli sokağa döküldü.

Kararı tanımayan ve kabul etmeyen Filistinliler, Kudüs, Nablus, Ramallah, El-Halil ve Gazze'de protesto gösterileri düzenliyor.

Ramallah'ta düzenlenen gösterilerde, İsrail'in yaptığı alçaklık ortaya çıktı.


İsrail ajanları, Filistinli gibi giyinerek göstericilerin arasına daldı. Göstericilere saldıran ajanlar bazılarını tutukladı. Başlarında Filistin bayrağı ve Filistin halkı gibi giyinen İsrail ajanlarını ayırt etmek pek mümkün olmuyor.

27 Filistinli yaralandı

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen gösterilere müdahalesinde 27 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.


İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah, Beytullahim, El Halil ve Nablus kentleri bugün bir kez daha Filistinlilerin ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto amacıyla düzenlediği gösterilere sahne oldu.



Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail askerlerinin gösterilere müdahalesinde 24 kişi plastik, 3 kişi gerçek mermiyle yaralandı. Açıklamada 87 Filistinlinin de göz yaşartıcı gazdan etkilendiği kaydedildi.


#İsrail
#Ramallah
#Filistin
6 yıl önce