|

Filistinli çocuklara ABD darbesi

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), ABD’nin yardımları kesmesi sonucunda yarım milyon Filistinli çocuğun eğitiminin tehlike altında olduğunu açıkladı. Kaynak sıkıntısı çeken örgüt, Gazze, Ürdün ve Suriye’de de desteklediği okulların açılıp açılamayacağının da belli olmadığını duyurdu.

Haber Merkezi
04:00 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 05:18 - 16/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Yarım milyon Filistinli çocuğun eğitiminin tehlike altında olduğunu açıklandı.
Yarım milyon Filistinli çocuğun eğitiminin tehlike altında olduğunu açıklandı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı UNRWA, Amerika Birleşik Devletleri’nin kendilerine sağladığı fonları kesmesi nedeniyle zor günler geçiriyor. Örgütten yapılan açıklamada, maddi imkansızlık nedeniyle özellikle eğitim faaliyetlerinin askıya alınmak durumunda kalacağı bildirildi. Bu durumun da yaklaşık 500 bin Filistinli çocuğun okula gidemeyeceği anlamına geldiği kaydedildi.

Krizin sebebi Washington

UNRWA, kaynak sıkıntısı nedeniyle geçtiğimiz günlerde Gazze’deki hizmetlerini kısıtlamanın yanı sıra yüzlerce çalışanının işine son vermek zorunda kalmıştı. BM ajansı ayrıca, önümüzdeki öğretim yılı için Gazze, Batı Şeria, Ürdün, Suriye ve Lübnan’da desteklediği okulların açılıp açılamayacağının da belli olmadığını duyurdu. BM yetkilileri UNRWA’nın yaşadığı krizin ana nedeninin örgütün en büyük donörü konumundaki ABD’nin sağladığı fonlarda yaptığı kesintiler olduğunu belirtiyor.

#ABD
#Filistin
6 yıl önce