|

FAO ‘Açlığa son’ diyecek

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), bu yıl Dünya Gıda Günü’nü ‘Açlığa son’ temasıyla karşılayacak. Dünya Gıda Günü ile 2030’a kadar dünyada açlığın sonlandırılmasının mümkün olduğuna dair farkındalığın artırılması hedefleniyor.

Yeni Şafak
04:00 - 15/10/2018 Monday
Güncelleme: 03:09 - 15/10/2018 Monday
Yeni Şafak
17 Ekim’de Tarım ve Orman Bakanlığı, Sürdürülebilirlik Akademisi ve Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası ile İstanbul’da gerçekleştirilecek 'Sürdürülebilir Gıda Konferansı', Dünya Gıda Günü’ne ilişkin önemli bir etkinlik olarak tanımlanıyor.
17 Ekim’de Tarım ve Orman Bakanlığı, Sürdürülebilirlik Akademisi ve Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası ile İstanbul’da gerçekleştirilecek 'Sürdürülebilir Gıda Konferansı', Dünya Gıda Günü’ne ilişkin önemli bir etkinlik olarak tanımlanıyor.

Birleşmiş Milletler, 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nün bu yılki temasını “Açlığa son” olarak belirledi. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilcisi ve Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü Viorel Gutu, Dünya Gıda Günü temasının bu yıl “Açlığa son” olacağını belirterek, “İnsanlar zamanla milyonların aç olduğu gerçeğine karşı duyarsızlaştı” dedi.

HER 9 KİŞİDEN 1’İ AÇ

Gutu, son tahminlere göre dünyada yetersiz beslenen insan sayısının 2017’de üçüncü kez artış gösterdiğine dikkati çekerek, “Geçen yıl 821 milyon insan açlık çekti. Bu sayı, dünya nüfusunun yüzde 11’ine denk geliyor. Her 9 kişiden 1’i aç” ifadelerini kullandı. Guta, Türkiye’deki açlık oranının dünyanın en düşükleri arasında olduğunu da hatırlattı.


Yılda 1,3 milyar ton gıda israf ediliyor

Gıda israfına da değinen Viorel Gutu, israfın azaltılmasının ekonomik maliyetlerin en aza indirilmesi ve gıda sistemlerinin gelişmesi için önem taşıdığını ifade etti. Birleşmiş Milletler’e (BM) göre dünyada üretilen gıdaların üçte biri küresel olarak israf ediliyor. Bu oran yıllık yaklaşık 1,3 milyar ton gıda israfına denk geliyor.

#​Birleşmiş Milletler
#Türkiye
#Viorel Gutu
6 years ago