|

Eski okulunu bastı

ABD’nin Florida eyaletinde bir lisede okulun eski öğrencisi ülkede son 6 yılın en ölümcül saldırısını gerçekleştirdi. 20 kişiyi öldüren saldırganın sis bombaları kullanarak yangın alarmını çalıştırdığı ve koridora yığılan öğrencileri taradığı aktarıldı. ABD’de neredeyse her hafta bir okulda silahlı saldırı düzenleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/02/2018 Cuma
Güncelleme: 02:45 - 16/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
ABD’de neredeyse her hafta bir okulda silahlı saldırı düzenleniyor.
ABD’de neredeyse her hafta bir okulda silahlı saldırı düzenleniyor.
ABD, son 6 yılın en ölümcül okul saldırısına sahne oldu. Florida eyaletindeki lisede ateş açarak 17 kişiyi öldüren 20 kişiyi de yaralayan okulun eski öğrencisi 19 yaşındaki Nikolas Cruz hakkında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Gaz maskesi giyen Cruz’un sis bombaları kullandığı bu sayede de öğrencileri koridorlara toplayarak saldırı gerçekleştirdiği öğrenildi. Okuldan disiplin sorunları nedeniyle kovulmuş olan Cruz’un daha önce de okuldaki eski arkadaşlarını tehdit ettiği belirtildi.

Her hafta bir saldırı

Florida’daki saldırı ABD tarihindeki en ölümcül 3. okul saldırısı olarak kayıtlara geçti. ‘Her yer için Silah Güvenliği’ (Everytown for Gun Safety) adlı organizasyonun yaptığı bir araştırmaya göre, bu saldırı 2018 başından beri gerçekleşen 18’inci saldırı oldu.


Kurum aynı zamanda 2013 yılından beri ABD’de toplam 291 saldırı olduğunu açıkladı. Bu neredeyse her hafta bir saldırı olduğu anlamına geliyor. Şubat ayının başında da Los Angeles kentindeki bir ortaokulda 12 yaşındaki bir kız öğrenci silahla 5 arkadaşını yaralamıştı.

#ABD
#Saldırı
6 yıl önce