|

Erdoğan'ın portresini çizen ressam konuştu: Türkler bizim kardeşimiz

Katarlı ünlü ressam Ahmed Bin Macid el-Meadıd, Türkiye'nin ekonomik saldırılar ve spekülatif adımlara karşı dik duruşuna Erdoğan portresiyle destek verdi. Meadıd, "Başkan Erdoğan'ın resmi, Türk halkının gücü ve sabrını ifade ediyor. Türk halkı, her istediğine ulaşacaktır. Onların gücü, direnişlerinde ve bu krizdeki sabırlarında saklıdır" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
17:18 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 17:32 - 16/08/2018 Perşembe
AA
Katarlı ünlü ressam Ahmed Bin Macid el-Meadıd, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın portresinin çizerek Türkiye'ye destek mesajı vermişti.
Katarlı ünlü ressam Ahmed Bin Macid el-Meadıd, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın portresinin çizerek Türkiye'ye destek mesajı vermişti.

Katarlı ünlü ressam Ahmed Bin Macid el-Meadıd, Türkiye'nin ekonomik saldırılar ve spekülatif adımlara karşı dik duruşuna Erdoğan portresiyle destek verdi.

Katarlı ressamın "Men Sabera Zafera" (Sabreden zafere ulaşır) darbımeseleni ve Türk lirasının sembolünü işlediği, İngilizce ve Türkçe olarak da hazırladığı eseri sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

"Erdoğan portresi, Türkiye'nin kriz döneminde Katar'ın yanında yer almasının takdiri"

Meadıd yaptığı açıklamada, "Bu çalışma, kardeş Türk halkına desteğimizin bir ifadesi olarak ortaya çıktı. Şüphesiz bu mutlaka yapmamız gereken bir şeydi. Türkiye ve Katar daima her türlü sıkıntı ve krizde el ele olmuştur" dedi. Çalışmasının Türkiye'nin kriz döneminde Katar'ın yanında yer almasını takdir anlamına geldiğini belirten Meadıd, şunları söyledi:

"Türk halkı ve Katar halkı bir aile gibidir

İslam dünyasındaki krizlere eserlerinde değindiğini dile getiren Meadıd, "Türk halkı ve Katar halkı bir aile gibidir, Türkler bizim kardeşlerimizdir. Katarlılar da her alanda Türklerin kardeşleridir. İşte bu aile içindeki bir iş birliği ve genel itibarıyla bir kardeşlik dayanışmasıdır." ifadelerini kullandı.

"Katar'da halkın Türkiye ve Türk halkına yönelik desteği belirgindi. Aslında Katarlılar için Türkiye'nin içinde bulunduğu bir krizden dolayı destek olmak tuhaf bir şey değil. Türk halkı ve Katar halkı tüm krizlerde ele eledir." diyen Meadıd, şunları kaydetti:

"Başkan Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin gelişmeyi sürdürmesini istiyoruz. Bizler Müslüman, Arap ve Katarlılar olarak bundan gurur duyarız. Bizler Başkan Erdoğan'ı büyük bir devletin başında büyük bir lider, komutan olarak görüyoruz. Bizler onun yapmış olduklarıyla gururluyuz."

#Dolar
#Katar
#Katarlı sanatçı Ahmed el-Macid Meadid
#Resim
6 yıl önce