|

Erdoğan'dan BRICS liderlerine teşekkür

Güney Afrika'daki BRICS Zirvesi'ne katılan Başkan Erdoğan, zirveye katılan 5 ülke liderine teşekkür etti. Erdoğan, "Küresel ekonomik durumdan Suriye meselesine, Afrika'nın kalkınmasından Asya ile geliştirmekte olduğumuz ekonomik ve siyasi ilişkilere kadar birçok konuyu görüştüğümüz tüm liderlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
18:18 - 28/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 18:32 - 28/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Başkan Erdoğan, Hindistan Başbakanı Modi ve Rusya Devlet Başkanı Putin
Başkan Erdoğan, Hindistan Başbakanı Modi ve Rusya Devlet Başkanı Putin

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 10'uncu Brezilya-Rusya-Hindistan-Çin-Güney Afrika (BRICS) Zirvesi'ne katılan ülke liderlerine teşekkür etti.

Sosyal medya hesabından teşekkür mesajı yayınlayan Erdoğan, "Küresel ekonomik durumdan Suriye meselesine, Afrika'nın kalkınmasından Asya ile geliştirmekte olduğumuz ekonomik ve siyasi ilişkilere kadar birçok konuyu görüştüğümüz tüm liderlere teşekkür ediyorum" dedi.

Erdoğan'ın paylaşımları şöyle:

İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak BRICS Zirvesine davet edilmemiz vesilesiyle Güney Afrika'ya çok verimli bir ziyaret gerçekleştirdik.

Küresel ekonomiye yeni bir boyut katacağını düşündüğüm 10. BRICS Liderler Zirvesinin, tüm dünya için hayırlı olmasını diliyorum.

Zirve kapsamında BRICS üyesi ve davetli ülkelerin liderleriyle ikili görüşmelerde de bulunduk. Bu görüşmelerimizde gerek küresel gerekse bölgesel siyasi ve ekonomik gelişmeleri ele alma fırsatı bulduk.


Güney Afrika ziyaretimiz kapsamında bölgede yaşayan Müslüman ve Türk vatandaşı kardeşlerimizle de bir araya geldik.

Başta FETÖ olmak üzere, Müslümanların bölgedeki sorunlarını ve çözüm önerilerini kendileriyle istişare ettik.

Ziyaretimizin son gününde de Güney Afrika'da faaliyet gösteren önemli yatırımcılar ve iş insanları ile buluşarak, ilişkilerimizin her alanda, kazan-kazan anlayışı ve eşit ortaklık temelinde gelişmesi için fikir alışverişinde bulunduk.



Özel davetli sıfatıyla katıldı

Erdoğan küresel ekonomi, ticaret, yatırım ve finansal iş birliği konularının ele alındığı zirveye “İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı” sıfatıyla özel davetli olarak katıldı.

Birçok devlet lideri ve iş dünyası temsilcilerinin hazır bulunduğu BRICS Zirvesi, Erdoğan’ın 24 Haziran seçimlerinden sonraki yeni dönemde, NATO Zirvesi’nin ardından katıldığı ikinci uluslararası toplantı oldu

Bu yıl 10’uncusu gerçekleşen zirve, “Afrika’da BRICS: 4. Sanayi Devrimi’nde kapsayıcı büyüme ve refah paylaşımı için iş birliği” temasıyla toplandı.

5 liderle görüştü

Başkan Erdoğan, Zirve kapsamında Türkiye'nin Pretorya Büyükelçiliği Kançılarya binasının açılış törenine katıldı ve Güney Afrika Cumhuriyeti’ndeki Türk toplumu mensuplarıyla bir araya geldi.

BRICS Zirvesi'ne katılım sağlayan liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştiren Başkan Erdoğan, Hyatt Regency Otel’de Güney Afrika Cumhuriyeti’ndeki Müslüman toplumunun önde gelen kanaat önderleri ile buluştu.

#Recep Tayyip Erdoğan
#BRICS
#Zirve
6 yıl önce