|

Erdoğan: FETÖ ile mücadelede Moldova'dan destek bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon'un davetlisi olarak Moldova'ya gitti. İki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon, "Türkiye, Moldova'nın istikrarlı ve güçlü olmasına katkıda bulundu" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "FETÖ ile ortak mücadelede Türk halkının Moldovalı dostlarından beklentisi mücadeleye gereken desteği vermesidir" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
14:46 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:28 - 17/10/2018 Çarşamba
AA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanlığı Binası’nda resmi törenle karşılandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanlığı Binası’nda resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon'un davetlisi olarak Moldova'ya gitti. Düzenlenen ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce konuşan Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon, "Türkiye, Moldova'nın istikrarlı ve güçlü olmasına katkıda bulundu" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında satır başları ise şöyle:

"Ziyaretim resmi ziyaret olarak Cumhurbaşkanı nezdinde merhum Süleyman Demirel'den sonra 19 yıl ara sonra yapılan bir ziyaret. Bu da benim için ayrı bir memnuniyet vesilesi."



"Moldova'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunması bizim için çok önemli"

Bugün önce ikili daha sonra heyetler arası yapmış olduğumuz görüşmelerde ikili ilişkilerimizi ele alma fırsatı bulduk. Moldova'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunması bizim için çok önemli. Gagavus Türklerini ilgilendiren yasal değişiklerin bir an önce hayata geçirilmesine önem verdiğimizi sayın Cumhurbaşkanına ilettik.

"FETÖ ile mücadelede Moldova'dan destek bekliyoruz"

FETÖ ile ortak mücadelede Türk halkının Moldovalı dostlarından beklentisi mücadeleye gereken desteği vermesidir. Terör örgütü aynı çalışmalarını Moldova'da da yapabilir. Dost dosta bu tür başına gelenleri anlatacak ki aynı yanlış orada da yapılmasın.

Ekonomik ilişkilerimizin siyasi ilişkilerimize yakışır bir düzeye çıkarılmasında mutabık kaldık. 2016 yılı sonunda serbest ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle ticari ilişkilerde önemli yol katettik.


İki devlet bankasından Moldova'ya şube

Ziraat Bankası ve Halk Bankası elemanlarını buraya göndermek suretiyle burada bir çalışma yaptılar. En kısa zamanda bu iki bankamızdan biri veya ikisi burada şübelerini açacaklar. Moldova halkı için finans nakli rahatlamış olacak."

Dodon Erdoğan'ı havalimanında karşıladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 12.15'te Moldova'nın başkenti Kişinev'e geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Kişinev Havalimanı'nda Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon ile eşi Galina Dodon tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da Moldova'ya geldi.

#Kişinev Uluslararası Havaalanı
#Erdoğan
#Moldova
6 yıl önce