|

Erdoğan açıkladı: Obama bizi Zeytinlik Harekatı'nda aldattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Obama döneminde Zeytinlik Harekatı vardı. Ama Obama sözünde durmadı bizi aldattı" dedi. Erdoğan'ın bahsettiği Zeytinlik Harekatı, Çin'deki G20 zirvesinin ardından konuşulmuştu. O dönem Zeytinlik Harekatı için 'İlginç Münbiç diyaloğu' olarak basına yansıyan görüşmede konuşulanlar...

Yeni Şafak
12:51 - 24/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:13 - 24/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Eski ABD Başkanı Barack Obama
Eski ABD Başkanı Barack Obama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Külliye'de yaptığı konuşmasında "Sayın Obama döneminde bizim bir de Zeytinlik Harekatı var. O harekat Münbiç’i teröristlerden temizleme harekatıydı ama sözünde durmadı, bizi aldattı. Biz üzerimize düşeni yaptık ama onlar yapmadı. Bize söz verdiler, buradaki teröristleri Fırat’ın doğusuna süreceğiz, Münbiç’i gerçek sahiplerine bırakacağız dediler ama sözlerinde durmadılar" ifadelerini kullandı.

Zeytinlik Harekatı nedir?

Eylül 2016'da Çin'deki G20 zirvesinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve o dönem başkan olan Obama, ikili bir görüşme gerçekleştirmişti.

G20 Zirvesi'nde görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Obama'nın arasında Münbiç üzerine kritik bir diyaloğun geçtiği öğrenilmişti. Buna göre Erdoğan, “Münbiç'teki PYD'liler çekildi, sadece Suriye Demokratik Güçleri adlı yapının Arap unsurları kaldı” diyen Obama'ya “PYD çekildiğine göre Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri Münbiç'e çatışmasız girecek demektir” yanıtını verdi.




#Erdoğan
#Obama
#ABD
6 yıl önce