|

Ekibinden geriye sadece yardımcısı kaldı

Ocak ayında göreve başlayan ABD Başkanı Donald Trump'ın kısa süre içerisinde ekibindeki birçok ismin görevine son vermesi dikkat çekiyor. Trump'ın baş stratejisti olan Bannon'ın da görevden ayrılması ile seçim kampanyasından bu yana Trump'ın yanında kalabilen tek isim ise Başkan Yardımcısı Mike Pence oldu.

Yeni Şafak
10:14 - 20/08/2017 Pazar
Güncelleme: 13:10 - 20/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump, 6 ay içinde Beyaz Saray'daki ekibindeki birçok ismi değiştirdi. Trump'ın görevden aldığı isimler Ulusal Güvenlik Danışmanı Micheal Flynn (karşısında oturuyor) Özel Kalem Müdürü Reince Priebus (yanında)  Baş stratejist Steve Bannon (ortadaki) ve Beyaz Saray eski Sözcüsü Sean Spicer (Bannon'ın yanında) oldu.
ABD Başkanı Donald Trump, 6 ay içinde Beyaz Saray'daki ekibindeki birçok ismi değiştirdi. Trump'ın görevden aldığı isimler Ulusal Güvenlik Danışmanı Micheal Flynn (karşısında oturuyor) Özel Kalem Müdürü Reince Priebus (yanında) Baş stratejist Steve Bannon (ortadaki) ve Beyaz Saray eski Sözcüsü Sean Spicer (Bannon'ın yanında) oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, göreve başladığı Ocak ayından bu yana yakın çalışma ekibinde büyük bir değişime gitti. Seçim kampanyasından bu yana yanında yer alan son isim olan baş stratejist Bannon'da görevden ayrıldı.

ABD Başkanlık seçimlerine Rusya'nın müdahale ettiği iddiaları nedeniyle tartışmaların merkezinde olan Trump yönetimi Mart ayından bu yana büyük darbe aldı.

Rusya soruşturması nedeniyle ilk olarak Ulusal Güvenlik Danışmanı Micheal Flynn'in istifası ile çalkalanan Beyaz Saray, son olarak ırkçı gösterilerin arttığı geçen hafta yeni bir isimle yollarını ayırdı. Trump'ın seçim kampanyasında görev alan ve seçimlerin kazanılmasında büyük etkisinin olduğu iddia edilen baş stratejist Steve Bannon ise Trump tarafından görevden alındı. Irçı Ku Klux Klan örgütünün Virgina'da bulunan General Lee'nin heykelinin kaldırılması planına karşı silahları ile sokaklara dökülmesinin ardından tartışmaların hedefinde yer alan Bannon, şok bir karar ile görevden alındı. Bannon'ın 'beyazların üstünlüğü' fikrini savunduğu ve ırkçı gruplara yakın bir isim olduğu iddia ediliyordu.



Bannon'ın da görevden alınmasından sonra basına yansıyan bir fotoğraf ise ABD kamuoyunda ve sosyal medyada çok konuşuldu. Oval Ofis'te çekilen fotoğrafta Başkan Donald Trump ve Yardımcısı Mike Pence'nin yanında bulunan danışman kadrosundaki bütün isimlerin son ayrılıkla birlikte görevden alınmış olması dikkati çekiyor.

Fotoğrafta yer alan Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Micheal Flynn'in yanı sıra Özel Kalem Müdürü Reince Priebus, Baş stratejist Steve Bannon ve Beyaz Saray eski Sözcüsü Sean Spicer'in görevden alındığı dikkat çekiyor.

  • Bannon'ın da görevden alınması ile birlikte fotoğraftan geriye Trump ve yardımcısı Pence kaldı. Son ayrılıklarla birlikte Beyaz Saray'da büyük bir dağınıklık gözlemlenirken, Trump'ın danışmanı Kushner ve Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster'ın etkisinin arttığı belirtiliyor.

#ABD
#Donald Trump
#Mike Pence
#Michela Flynn
#Bannon
7 yıl önce