|

Dışişleri Bakanlığı'ndan Macron'a Balkanlar tepkisi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Balkanlar’a yönelik ifadeleri için "Balkanlar’ı bir nüfuz alanı olarak gören bu anlayışı yapıcı bulmuyoruz." ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
20:29 - 18/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 21:10 - 18/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Dışişleri Bakanlığı
​Dışişleri Bakanlığı

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Hami Aksoy, Macron’un Avrupa Parlamentosunda yaptığı konuşmada Balkanlar’a atıfla Türkiye’ye ilişkin yorumu hakkındaki soruya yazılı açıklamayla yanıt verdi.

Aksoy, açıklamasında, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa Parlamentosunda, geçen yıl yaptığı bir konuşmadaki gibi Balkanlar'ın AB, Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında bir rekabet alanı olduğuna dair ifadeler kullanmıştır. Balkanlar’ı bir nüfuz alanı olarak gören bu anlayışı yapıcı bulmuyoruz." ifadelerini yer verdi.

Türkiye’nin de bir Balkan ülkesi olduğuna işaret eden Aksoy, “Türkiye'nin bu bölgedeki hedefi ve önceliği, geçmişte olduğu gibi bugün de barış, istikrar ve sürdürülebilir kalkınmanın muhafazası ve güçlendirilmesidir. Bu amaçla tüm bölge ülkelerinin Avrupa ve Avrupa-Atlantik kurumlarına üyeliklerini desteklemeyi sürdürüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Aksoy, Fransa’ya, Türkiye’yi anlama çağrısı yaparak, şunları kaydetti:

  • "Balkanlar'daki dostlarımızın AB ve NATO ile bütünleşme çabalarına Fransa'nın da en azından Türkiye kadar katkıda bulunmasını samimiyetle temenni ediyoruz. Bu çerçevede, Fransa’ya, ülkemizin Balkanlar'ın istikrarına katkısına yönelik faaliyetlerini iyi anlamaya gayret etmesini tavsiye ediyoruz."

#MHP
#​Dışişleri Bakanlığı
6 yıl önce