|

Deprem bombalı katliam

Son bombardımanlarda binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Halep, Rusya ve Esed rejimi tarafından deprem bombalarıyla vuruluyor. Son 4 günde 7,6 şiddetinde deprem etkisi yapan bombalarla yerle bir edilen Halep'te, bombanın düştüğü bölgede asfaltlar ve evlerde derin yarıklar oluşuyor. Saldırılarda sadece dün 30 kişi katledildi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 08:28 - 1/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

ABD ve Rusya arasındaki ateşkes anlaşmasını tek taraflı bitirdiğini ilan eden Esed ve Rus güçleri Halep'i deprem bombası ile vuruyor. Binden fazla insanın hayatını kaybettiği Halep'i 12 gündür fosfor ve misket bombalarıyla vuran Rusya, son 4 gündür de 7,6 şiddetinde etki yapan deprem bombaları kullanmaya başladı. Deprem bombalı saldırılarda sadece dün 30 kişi katledildi. Olağanüstü bir gürültü eşliğinde patlayan deprem bombaları, şehrin her yanından hissedilirken, bombanın düştüğü bölgede asfalt ve evlerde derin yarıklar oluşuyor.







BEŞİK GİBİ SALLANIYORUZ


Şeyh Hıdır ve Höllük Türkmen bölgesi önceki gece Rus uçakları tarafından yoğun bombardıman altına alındı. Sabah erken saatlerde ise Esed askerleri ve paralı Şii milislerden oluşan güçler aynı bölgelere kara saldırısı başlattı. Halen Türkmen bölgesini koruyan Muntasırbillah Tugayı Komutanı Firas Paşa, “Olağanüstü bir hava saldırısı ile karşı karşıyayız" dedi. Deprem ve fosfor bombaları nedeniyle korkunç bir atmosfer oluştuğunu belirten Firas Paşa, “Çok büyük tahribat oluştu. Her bombayla birlikte tüm şehir beşik gibi sallanıyor. Bombaların düştüğü bölgelere kilometrelerce uzaklıktaki evler ve yollarda büyük hasar görüyor. Öyle ki bu bombalar 7,6 şiddetinde etki yapabiliyor" diye konuştu.



Enkazdan sağ çıkarıldı






Suriye'de Esed rejimi ve Rusya'nın hava saldırılarına hedef olan İdlib'de bombalanan bir binanın enkazından, 1 aylık bebek sağ çıkarıldı. Bebeği enkazdan çıkararak ambulansa götüren ve acil serviste sedyeye koyana kadar kucağından bırakmayan sivil savunma görevlisi Ebu Hilfe, “Onu görünce kızım aklıma geldi ve kızım gibi görüp kucağıma aldım" diyerek ağladı.








#Halep
#Rusya
#Deprem bombası
#Esed rejimi
8 yıl önce