|

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin telefonda görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonda Kudüs'ü görüştü. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in 1980 yılında Kudüs'ü ilhak kararının daha önce BM ve uluslararası toplum tarafından reddedildiğine vurgu yaptı.

Yeni Şafak
20:40 - 7/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 21:48 - 7/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana'daki Suriye zirvesinde bir araya gelmişti. (23 Kasım 2017)
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana'daki Suriye zirvesinde bir araya gelmişti. (23 Kasım 2017)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ile telefonda konuştu.

İki lider, Kudüs konusundaki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

İsrail’in 1980 yılında aldığı Kudüs’ü ilhak kararının uluslararası toplum ve BM tarafından reddedilmiş olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD yönetiminin attığı son adımın bölgedeki barış ve istikrarı olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Rusya Başkanı Putin de aynı görüşleri paylaştığını ifade ederek, BM Güvenlik Konseyi nezdinde bu hususların takipçisi olacaklarını belirtti.

İki lider, ikili ve uluslararası konularda görüş alışverişi için yakın temasta olma konusunda da mutabık kaldı.


Kremlin, Putin'in arayacağını açıklamıştı

Kremlin, ABD'nin Kudüs kararının ardından 'Ortadoğu'nun daha karmaşık bir yer haline geleceği' uyarısında bulunmuştu. Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya lideri Putin'in Erdoğan'ı arayacağı belirtilmişti.


  • ABD Başkanı Donald Trump, dün akşam saatlerinde Kudüs'ü İsrail'in 'başkenti' olarak tanıdığını açıkladı. Trump'ın bu açıklaması 1995'te ABD Kongresi'nde alınan bir karara dayanıyor. O zamandan beri tüm ABD Başkanları kararı 6 aylık periyotlarla erteliyordu. Trump ise, bu skandal kararnameyi imzalayarak Ortadoğu'da yeni bir krizin kapısını araladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın Kudüs kararı sonrası dünya liderleri ile yoğun bir telefon diplomasisi gerçekleştirmişti.



#Kremlin
#Rusya
#Putin
#Erdoğan
6 yıl önce
default-profile-img