|

Çin'den İsrail'i kızdıracak açıklama

Çin Devlet Müşaviri ve Dışişleri Bakanı Vang Yi, İsrail'i kızdıracak açıklamalar yaptı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Pekin ziyareti sırasında konuşan Vang Yi, "Çin tarafı olarak biz Filistinlilerin yanındayız, Türkiye'nin yanındayız" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
14:48 - 16/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 16:38 - 16/06/2018 Cumartesi
Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Pekin'de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi.
Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Pekin'de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

Çin Devlet Müşaviri ve Dışişleri Bakanı Vang Yi, Türkiye'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin "Türk halkının seçimine saygı duyacağız. Türkiye'nin ulusal dayanışmasını ve istikrarını korumasına destek vereceğiz." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pekin'deki Diaoyütai Devlet Konukevi'nde Çin Devlet Müşaviri ve Dışişleri Bakanı Vang ile bir araya geldi.

Heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu ve Çinli mevkidaşı Vang, ikili ilişkiler, bölgesel ve uluslararası konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Vang Yi, Filistinlilerin yanında olduğunu da açıkladı.

Ortadoğu'daki gelişmelerin kritik ve hassas bir süreçten geçtiğine ve İran nükleer sorunu, Filistin sorunu ve Suriye sorununda derin değişikler yaşandığına işaret eden Vang, birlikte bölgesel istikrarı koruyacaklarını kaydetti.

Filistin sorununun bir adalet sorunu olduğunun altını çizen Çin Dışişleri Bakanı Vang, şu ifadeleri kullandı:

Vang, Çin'in Türkiye ile Ortadoğu konusunda iletişim ve istişareleri güçlendirmeye hazır olduğunu söyledi.



#Çin
#İsrail
#Filistin
6 yıl önce