|

Çin'de gökten ahtapot yağdı

Çin'in Qingdao bölgesinde çıkan şiddetli fırtına sebebiyle bölge halkı zor günlerden geçiyor. Fırtınayla birlikte havadan ahtapot ve deniz yıldızı yağdı. Halk görüntüler karşısında şaşkına döndü.

Yeni Şafak
10:57 - 16/06/2018 Cumartesi
Diğer
Çin'de yaşanan şiddetli fırtına sebebiyle gökten ahtapot düştü.
Çin'de yaşanan şiddetli fırtına sebebiyle gökten ahtapot düştü.

Çin'in doğusundaki Qingdao kenti, şiddetli fırtınayla boğuşuyor. Şiddetin derecesi o kadar yüksek boyutlara ulaştı ki gökten ahtapot, karides ve deniz yıldızı yağdı.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre fırtınaların değerini ölçen Beaufort rüzgar şiddeti skalasına göre en şiddetli kategori olan fırtına seviyesine çıkan doğa olayı, şehirde trafiği ve yaşamı adeta felç etti.


Qingdao Meteoroloji Müdürlüğü, gerekli olmayan durumlarda sokağa çıkılmaması konusunda uyarıda bulundu. 12 Beaufort şiddetindeki fırtınanın hortuma dönüştüğü görüldü. Şehirde hortum ve fırtına nedeniyle enteresan görüntüler ortaya çıkarken bazı Çinliler paylaştıkları fotoğraflarla gökten deniz canlılarının yağdığını ortaya koymuş oldu.

Bazı fotoğraflarda gökyüzünden ahtapot düştüğü görülürken, fırtınanın denizden çekerek gökyüzüne çıkardığı deniz yıldızı, karides ve benzeri deniz canlıları insanların ve araçların üzerine düştü.


#Çin
#Fırtına
6 yıl önce