|

Cape Town’da Müslümanlar yağmur duasına çıktı

Kuraklıkla mücadele eden Güney Afrika'nın Cape Town kentinde Müslümanlar yağmur duasına çıktı. Western Cape eyaletindeki barajlarda suyun bitme noktasına geldiği bildirildi.

Yeni Şafak
10:27 - 29/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:44 - 29/01/2018 Pazartesi
AA
Arşiv
Arşiv

Güney Afrika’nın Cape Town kentinde yaklaşık üç yıldır kuraklıkla mücadele eden Müslümanlar, yağmur duasına çıktı.

Müslüman Ulema Konseyinin (MJC) düzenlediği etkinlikte bir araya gelen Müslümanlar, yağmur namazı kılıp hep beraber dua etti.

Etkinlikte konuşan ilahiyatçı İbrahim Gabriels, olağanüstü bir dönemden geçtiklerini belirterek, yağmur duasının her mahallede sürekli yapılması ve herkesin birbirini su tasarrufu konusunda bilinçlendirmesi ve teşvik etmesi gerektiğini söyledi.

Susuzluğa karşı Afet Operasyon Merkezi kuruldu

Öte yandan Cape Town Belediyesinden yapılan açıklamada, Western Cape eyaletindeki barajlarda suyun bitme noktasına geldiği bildirildi.

Açıklamada, 12 Nisan’da barajlardaki suyun tamamen tükeneceğinin öngörüldüğü ve muhtemel felaketlere karşı belediye tarafından Afet Operasyon Merkezi (DOC) kurulduğu belirtildi.

Belediyenin barajlardaki doluluk oranının yüzde 13’e düşmesi durumunda şehrin su vanalarını kapatacağını duyurması üzerine vatandaşlar evlerinde su stokları yapıyor. Barajların mevcut doluluk oranı ise yüzde 26 seviyesinde bulunuyor.

#Cape Town
#Yağmur
#Dua
6 yıl önce