|

TSK'nın kontrolü sağladığı Burseya Dağı ile ilgili kritik detay

Zeytin Dalı Harekatı'nın 3. gününde PKK/PYD'li teröristlerin elindeki stratejik Burseya Dağı ele geçirildi. Yeni Şafak muhabiri Yılmaz Bilgen, bu bölgede kontrolün sağlanmasıyla birlikte PYD'li teröristlerin Azez ve Kilis'i roket ve kaytuşalarla hedef alamayacağını söyledi. Bilgen, "Stratejik bölgede kontrolün sağlanması şu anda beklenmiyordu ancak TSK ve ÖSO birkaç saat içerisinde bölgeyi ele geçirdi" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Şafak
18:09 - 22/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 19:08 - 22/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
TSK'nın kontrolü sağladığı Burseya Dağı ile ilgili kritik detay
TSK'nın kontrolü sağladığı Burseya Dağı ile ilgili kritik detay
Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda 3. güne girildi.
Afrin
'in doğusunda yer alan Azez'den harekatın başlamasıyla stratejik konumda olan
Burseya Dağı
teröristlerden temizlendi.

Burseya Dağı'nın stratejik önemini canlı yayında anlatan Yeni Şafak Muhabiri Yılmaz Bilgen, "Stratejik Burseya Dağı'nın ele geçirilmesiyle birlikte, Kilis terör örgütü PKK'nın menzilinden çıkıyor. Roket ve kaytuşalar, bu bölgeden artık Kilis'i hedef alamayacak. Stratejik bölgede en son kontrol sağlanması bekleniyordu ancak TSK ve ÖSO'nun operasyonuyla birkaç saat içerisinde ele geçirildi. Bölgedeki ABD yapımı gözetleme kuleleri ve PKK'nın eğitim kampları da bulunuyordu" dedi.

ABD tipi gözetleme kulesi bulunuyordu

Burseya Dağı'nın terör örgütü tarafından gözetleme kulesi olduğuna dikkat çeken Bilgen, "Bu bölgede ABD tipi gözetleme kulesi ve örgütün eğitim kampları vardı. Burseya Dağı'nın ele geçirilmesi, 3. günlük operasyonun en önemli kazanımı oldu" dedi.

Burseya'ya operasyon beklenmiyordu

Sınırın sıfır noktasındaki gelişmeleri TVNET canlı yayınında aktaran Bilgen, operasyonun ilk aşamada beklenmediğine dikkat çekerek "En son ele geçirilecek noktalar arasında olduğu tahmin ediliyordu. Ancak birkaç saat içerisinde ele geçirildi. Şu ana kadar 14 köy ve mezra PKK'lı teröristlerden temizlendi" dedi.



#Afrin
#Fırat Kalkanı
6 yıl önce