|

Basra’da sular ısınıyor

Suudi Arabistan, İran’ın Basra Körfezi’nde karasularını ihlal ettiği iddiasıyla BM Genel Kurulu’nda protesto notası verdi.

Yeni Şafak
04:00 - 12/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:26 - 12/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
 İran, bir kez daha ABD’nin petrol ihracını engellenmesi halinde açıkça Hürmüz Boğazını petrol tankerlerine kapatmakla tehdit etti.
İran, bir kez daha ABD’nin petrol ihracını engellenmesi halinde açıkça Hürmüz Boğazını petrol tankerlerine kapatmakla tehdit etti.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’nın haberine göre, Suudi Arabistan’ın İran’dan, iki ülke arasında 1968 yılında imzalanan anlaşma gereğince belirlenen deniz sınırına yönelik ihlallerine son vermesini istediği kaydedildi. Suudi Arabistan BM Daimi Temsilcisi Abdullah bin Yahya el-Muallimi, İran hükümetine ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e sunulan protesto notalarına rağmen İran’a ait teknelerin, devamlı bir şekilde ihlallerini gerçekleştirdiğini söyledi.

Öte yandan İran, bir kez daha ABD’nin petrol ihracını engellenmesi halinde açıkça Hürmüz Boğazını petrol tankerlerine kapatmakla tehdit etti. İran Meclis Başkan Yardımcısı Ali Muttahari, ABD’nin İran’ın petrol ihracını engellemeye yönelik herhangi bir hareketi halinde İran’ın, Hürmüz Boğazı’nın körfez sularına kapatılacağını söyledi. İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İsak Cihangiri de İran’ın mümkün olduğu kadar fazla petrol satacağını söyledi.

#Suudi Arabistan
#İran
6 yıl önce