|

Başkan Erdoğan: Asıl bela terör ve mezhepçiliktir

GAC Müslüman kanaat önderleri ile bir araya geldiği toplantıda konuşan Başkan Erdoğan, "Tıpkı küçük bir kurdun koskoca ağacı çürüttüğü gibi Müslümanların enerjisini içeriden tüketen asıl bela terör ve mezhepçiliktir." dedi.

Yeni Şafak
23:00 - 26/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 23:44 - 26/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki temasları kapsamında Müslüman toplumun kanaat önderleri ve din adamları ile bir araya geldi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki temasları kapsamında Müslüman toplumun kanaat önderleri ve din adamları ile bir araya geldi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, GAC Müslüman kanaat önderleri ile bir araya geldiği toplantıda konuştu.

Güney Afrika yönetimine FETÖ konusunda uyarıda bulunan Erdoğan, "Ülkemizde FETÖ ve PKK gibi örgütler, sadece kendi kardeşlerimizi katleden fesat yuvalarıdır. Tüm kardeşlerimizi yaşadığımız acı tecrübeler konusunda uyarıyoruz. Bu kanlı girişimin arkasındaki yapının ipi İslam düşmanlarının elindedir." dedi.


Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar:

Biz yurt dışı ziyaretlerimize, sadece iki ülke ilişkilerinin münasebetlerinin geliştirilmesi bağlamında yaklaşmıyoruz. Nereye gidersek gidelim, kardeşlerimizle bir araya gelmeyi ve onlarla gönül köprüleri kurmaya çalışıyoruz. Güney Afrika'nın dört bir ucundan bu gönül sofrasına iştirak eden siz misafirlerimize teşekkür ediyorum. 24 Haziran seçimlerinden önce bize dualar eden ve seçim sonrası tebriklerini yollayan dostlarımıza teşekkür ediyorum.

"Hak ve adalet mücadelesini devam ettireceğiz"

Sizin bu muhabbet ve kadirşinaslığının büyük bir sorumluluk olduğunu biliyoruz. Sadece milletimizin değil, siz kardeşlerimizin teveccühüne mazhar olmak için mücadele ediyoruz.

Dünya 5'ten büyüktür diyerek bayraklaştırdığımız 'hak ve adalet' mücadelesini kararlılıkla devam ettireceğiz.

Biz Bosnalı'nın da, Arakanlı'nın da, Suriyeli'nin de Türkistanlının da yanındayız, zulüm bitene kadar bu mücadelemiz sürecek.

TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Diyanet Vakfı ve Maarif Vakfı ile kardeşlerimizin yanındayız.

Kardeş olmak, birbirinden haberdar olmayı gerektirir. Ne kadar kardeşsek o kadar Müslümanız.



Batılı ülkelerin mültecileri AKdeniz'de ölüme mahkum ettiği o günlerde bir 32 milyar dolar kaynak ayırdık.

İslam kardeşliğini dinamitleyen ve belli güçler tarafından piyasaya sürülen proje terör örgütleri mantar gibi farklı coğrafyalarda türüyor, deşifre olunca yerlerini diğerlerine bırakıyor. Bunların tamamının tek hedefi Müslümanlardır, İslam kardeşliğidir.

"Terör ve Mezhepçilik" uyarısı

Tıpkı küçük bir kurdun koskoca ağacı çürüttüğü gibi Müslümanların enerjisini içeriden tüketen asıl bela terör ve mezhepçiliktir.

Bizim nazarımızda terör örgütleri arasında hiçbir ayrım yoktur. Biz nasıl kendi vatandaşının kanını döken diktatörlere karşıysak, sözüm ona din adına dindaşlarımızın kanını döken bu katil sürülerine de karşıyız.

Bizim anlayışımızda zalimin de mazlumun da kimliğinin önemi yoktur. Irkçılık, ayrımcılık hastalığının Müslüman toplumun bünyesine sızmasına kesinlikle müsaade etmemeliyiz.

"FETÖ'nün ipi İslam düşmanlarının elindedir"

Ülkemizde FETÖ ve PKK gibi örgütler, sadece kendi kardeşlerimizi katleden fesat yuvalarıdır. Tüm kardeşlerimizi yaşadığımız acı tecrübeler konusunda uyarıyoruz. Bu kanlı girişimin arkasındaki yapının ipi İslam düşmanlarının elindedir.


FETÖ’nün, Güney Afrika Cumhuriyeti’nde Müslümanları kendi yanına çekmeye çalıştığının farkındayız. Bu örgütün söylemlerine, büründüğü kılıfa asla aldanmayın. Takiyye ve yalan bunların en rahat kullandıkları araçlardır.

40 yıldır hizmet, himmet, eğitim, diyalog, hayır gibi kavramları kullanarak devlete ve topluma sızan bu yapının ipi İslam düşmanlarının elindedir.

15 Temmuz gecesi milletimize kurşun sıkanlar, haşa mehdi olarak gördükleri Amerika'daki şarlatana, ruhlarını satmış bir kısım üniformalı teröristlerdir.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Başkan
6 yıl önce