|

Başbozkurt: Afrin'de üçüncü Kandil planı çöktü

Şah Fırat Operasyonu Komutanı Başbozkurt, "Afrin bölgesinde vahşi arazileri kullanarak, bu bölgede 'Üçünci Kandil'i oluşturuyorlardı. Afrin'de kilometrelerce, hendek ve tüneller kazılmış. ABD bu Kandil sisteminin oluşturulmasına destek veriyor" dedi.

Yeni Şafak
21:01 - 12/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:04 - 13/02/2018 Salı
​Şah Fırat Operasyonu Komutanı İhsan Başbozkurt
​Şah Fırat Operasyonu Komutanı İhsan Başbozkurt

TVNET'in sınır hattından yaptığı Afrin Özel programına konuk olan Şah Fırat Operasyonu Komutanı İhsan Başbozkurt, Afrin harekatını ve bölgedeki son durumu değerlendirdi.

Başbozkurt'un
açıklamalarından öne çıkanlar:

"Suriye'deki gelişmeleri anlamak için 1980'lere bakmak gerekiyor.

Terör örgütünün elebaşı, Suriye'de baba Esed tarafından nasıl korunduğu ve beslendiği malumunuz.

YPG'nin 2013 yılında ortaya çıkması, müteakip tarihlerde Suriye rejiminin verdiği destekle oldu. Bundaki hedef Türkiye idi. Rejim, "Türkiye'yi nasıl rahatsız edebiliriz?" fikri vardı.

Afrin'de şu anda Kandil sistemini oluşturmaya çalışan bir ABD var. Irak işgaliyle ABD yönetimi Şengal bölgesinde 'İkinci Kandil' oluşturdu.

Afrin bölgesinde de vahşi arazilerin olmasını kullanarak, bu bölgede 'Üçünci Kandil'i oluşturuyorlar. Afrin'de kilometrelerce, hendek ve tüneller oluşturulmuş. TSK'nın modern gözetim sistemlerini bildikleri için teröristler Afrin'de bütün düzenini yer altında kurmuş.

"Bizi FETÖ ile PKK ile uğraştırıyorlar"

TSK'yı yıpratmak için PKK'yı kullanıyorlar. Türkiye'nin en büyük belalarından bir tanesi FETÖ terör örgütüdür.

Türkiye bugün modern silahlar sayesinde bütün bölgede, 'bensiz bir şey yapılamaz' mesajı veriyor.

Ortadoğu'yu bu hale getiren İsrail, bunu isteyen ABD. Her iki ülke Müslüman karşıtı politika izliyor. Fırat Kalkanı'nda nasıl 'dur yolcu' dediyse Türkiye, Zeytin Dalı Harekatı'nda bunu tekrar edecek

Zeytin Dalı Harekatı mükemmel bir icraat, sevk ve idare ile ilerliyor. ÖSO ve askerlerimiz harika işler yapıyor. Karşımızdaki terör örgütlerinin ellerinde, başka güçler tarafından desteklenen düzenli silah sistemleri buluyor.

Kahraman pilotlarımız, silahlı İHA'larımız muazzam işler gerçekleştiriyor. Misak-ı Milli sınırlarımız Süleymaniye'ye kadar uzanır. Bu sınır bizim emniyet sınırlarımızdır.

Afrin'de şu anda Kandil sistemini oluşturmaya çalışan bir ABD var. PKK/PYD ABD tarafından büyük bir destek görüyor."
TVNET AFRİN ÖZEL PROGRAMI

Akademisyenlerden gazetecilere, güvenlik uzmanlarından köşe yazarlarına kadar çok geniş bir yelpaze ile sürdürülecek yayında Türkiye’nin Afrin cephesi tüm hatlarıyla ele alınıyor. Tarihi Şah Fırat Operasyonu’nun Komutanı Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, İbrahim Karagül, Avni Özgürel, Süleyman Seyfi Öğün, Nedret Ersanel, Ayşe Böhürler, Ömer Lekesiz, Salih Yılmaz, Eray Güçlüer, Yusuf Alabarda, Hüseyin Likoğlu, Yılmaz Bilgen ve Kıymet Sezer gibi alanında önemli isimlerin katılacağı programda coğrafyanın kodlarından makropolitik açmazlara, operasyonun gidişatından taktik ve manevralara kadar birçok konu tartışılıyor. Serhat İbrahimoğlu, Hilal Güven Özbey ve Ahmet Rıfat Albuz moderatörlüğünde yayınlanacak olan Afrin Özel yayını, gün boyu TVNET’te devam ediyor.


#İhsan Başbozkurt
#Fırat Kalkanı Harekatı
#Şah Fırat Operasyonu
6 yıl önce