|

Aşiretleri tehdit etti

Beyaz Saray’ın PKK’lısı McGurk: “18 yaşını aşan çocuklarınızı örgüte gönderin. Bölgede herkes PYD çatısı altında toplanmak zorunda. İşbirliğine razı olmayan aşiretler safdışı edilecek"

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/08/2017 السبت
Güncelleme: 01:02 - 19/08/2017 السبت
Yeni Şafak
ABD’nin sömürge valisi Brett McGurk
ABD’nin sömürge valisi Brett McGurk

Türkiye’nin Suriye’de barışı yeniden inşa etme adına Rusya ve İran’la yürüttüğü görüşmelere paralel olarak ABD’nin bölgede savaşı ve kaosu derinleştiren girişimleri sürüyor. Rus ve İranlı üst düzey isimlerle Suriye merkezli temaslar gerçekleştiren Ankara’nın 7 yıllık iç savaşı sonlandırma adına önemli adımlar attığı şu günlerde, ABD’nin sömürge valisi Brett McGurk de Haseke ve Rakka’da terör örgütü elabaşlarıyla toplantılar düzenledi. Geçtiğimiz günlerde Suud veliahd prensi ile görüşen Mcgurk, 16-17 Ağustos’ta ise PKK’ya destek veren aşiretler ve terör örgütü temsilcileriyle bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

SUYU İYİCE ISINDI

Rakka’daki PYD karargahında teröristlerle toplanan Beyaz Saray’ın PKK’lısı McGurk, “PYD ile işbirliğine razı olmayan aşiretleri safdışı edin” talimatı veriyor. Haseke ve Rakka’da görüştüğü aşiret liderlerine “18 yaşını aşan çocuklarınızı PKK’ya gönderin” baskısı yapan McGurk, tüm Türkmen, Arap, Suryani ve Kürt eğilimlerin PYD çatısı altında toplanmak zorunda olduğunu telkin ediyor. Bir yandan Suriye’nin kuzeyinde oluşturulması planlanan Pentagon merkezli terör koridorunun inşasına çalışan McGurk, aynı zamanda Rakka’daki PKK’lıları korumak için Şam rejimine tehdit yöneltti. Rejim ordusunun PKK/PYD’lilere yaklaşması halinde müdahale edeceklerini söyleyen McGurk, Fırat Nehri’ni sınır olarak gösterdi ve “Rakka ve çevresinde rejim uçakları uçamaz. Böyle bir ihtimal halinde PYD’yi koruruz” dedi. 

#McGurk
#ABD
#PKK
#Suriye
٪d سنوات قبل