|

Arap Akademisyenlerden Zeytin Dalı Harekatı'na destek

TSK ve ÖSO’nun destekçisi olduklarını ve teşekkür ettiklerini dile getiren Uluslararası Arap Akademisyen Derneği, "ABD’nin bölücü terör örgütlerini kullanarak Suriye’nin petrol ve yer altı zenginliklerine el koymak isteyen ve her ne pahasına olursa olsun bölgede varlığını sürdürmeyi hedefleyen politikasını tamamen reddediyoruz." açıklamalarında bulundu.

Yeni Şafak ve
17:38 - 16/02/2018 Cuma
Güncelleme: 17:45 - 16/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Zeytin Dalı Harekâtının 28'inci gününde çok sayıda yer ele geçirilirken 1551 terörist etkisiz hale getirildi.
Zeytin Dalı Harekâtının 28'inci gününde çok sayıda yer ele geçirilirken 1551 terörist etkisiz hale getirildi.

Uluslararası Arap Akademisyen Derneği yaptığı yazılı açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini açıkladı.

Açıklamada ABD Başkanı Trump’ın DAEŞ'i Irak ve Suriye’de bitirdiklerini ifade etmesine rağmen Suriye’de DAEŞ'e karşı savaşmak ve bir daha ortaya çıkmasını engellemek adı altında PYD bölücü terör örgütüne verdiği desteğin, bu amacın ve bahanenin ötesinde planlar taşıdığı vurgulandı.

Uluslar Arası Arap Akademisyen Derneği olarak ABD’nin bölücü terör örgütlerini kullanarak Suriye’nin petrol ve yer altı zenginliklerine el koymak isteyen ve her ne pahasına olursa olsun bölgede varlığını sürdürmeyi hedefleyen politikasını tamamen reddedildiği ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TSK’nın ve ÖSO’nun destekçisiyiz"

Yedi yıldan bu yana Suriye halkının onur ve özgürlük istekleri nedeniyle yaşadığı bu büyük acıların son bulması için Suriye’de bir ateşkesin uygulanması ve savaşın sona ermesi için ABD’nin adımlar atması gerektiğini düşündüklerini dile getiren Arap akademisyenler, "TSK’nın ve ÖSO’nun destekçisi olduğumuzu, hakların sahiplerine verilmesi ve teröristlerin bölgeden uzaklaştırılması için verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Allah hak için savaşan herkese zafer ihsan versin." açıklamalarında bulundu.

#Arap
#Akademisyen
6 yıl önce