|

Alman İçişleri Bakanı : 69’uncu doğum günümde 69 mülteciyi kovduk

Alman İçişleri Bakanı Horst Seehofer ülkesindeki iltica krizinde kilit rol oynayan isimlerden biriydi. Yaptığı iltica karşıtı söylemleriyle sıkça eleştirilen Seehofer, bu sefer “69’uncu doğum günümde 69 mülteciyi ülkeleri Afganistan’a geri gönderdik” diyerek gündeme geldi.

Yeni Şafak ve
12:21 - 11/07/2018 Çarşamba
İçişleri Bakanı Horst Seehofer
İçişleri Bakanı Horst Seehofer

Almanya’da Başbakan Angela Merkel’e zor günler yaşattıran İçişleri Bakanının “master planı” iltica krizini yönetmede önemli bir adım olarak görülüyor.

Seehofer, iltica başvurusu reddedilen sığınmacıların sınır dışı amacıyla gözaltına alınması koşullarının da sertleştirilmesini taraftarı. Sığınmacıların entegrasyonunun ancak göçün sınırlandırılması ile mümkün olacağını söyleyen Seehofer,

ifadesiyle eleştiri oklarının hedefi oldu.

“Koalisyon’un değil İçişleri Bakanlığı’nın planı”

Merkel, Almanya'da "transit merkezlerinin" oluşturulacağını ifade ederek, buradan da sığınmacıların geldikleri veya AB içinde ilk kayıt oldukları ülkelerle istişarelerde bulunarak geri gönderilmelerinin sağlanacağını aktarmıştı.

İçişleri Bakanı Seehofer, kendi master planınında da transit merkezlerinin olduğunu fakat “Koalisyon’un değil İçişleri Bakanlığı’nın planı olduğunu"vurguladı.

Almanya İçişleri Bakanı, Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partili Horst Seehofer hükümette derin bir krize neden olan ve bunun üzerine ertelediği mülteci politikası konusundaki planını Berlin'de açıklamıştı. Planında iltica başvurusunda bulunan sığınmacılara, iltica sürecine dahil olmamaları, katkı sağlamamaları halinde verilen sosyal hizmetlerin kısıtlanmasını talep ettiği için eleştiriliyordu.

#Almanya
#Horst Seehofer
#iltica krizi
6 yıl önce