|

Afrinli Zeynep ninenin yardımına Mehmetçik koştu

TSK ve ÖSO tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Afrin ilçe merkezinde yalnız yaşayan, konuşmakta ve yürümekte güçlük çeken 89 yaşındaki Zeynep Hasalmanu'ya, Mehmetçik destek oluyor. Türk Kızılayı ve TSK tarafından dağıtılan yemek ve ekmekten almak için sıraya giren yaşlı kadının ihtiyaçları artık Mehmetçik tarafından evine teslim edilecek.

Yeni Şafak
16:45 - 4/04/2018 Çarşamba
AA
Afrin ilçe merkezinde yalnız yaşayan 89 yaşındaki Zeynep Hasalmanu'ya Mehmetçik sahip çıktı.
Afrin ilçe merkezinde yalnız yaşayan 89 yaşındaki Zeynep Hasalmanu'ya Mehmetçik sahip çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Afrin ilçe merkezinde yalnız yaşayan, konuşmakta ve yürümekte güçlük çeken 89 yaşındaki Zeynep Hasalmanu'ya Mehmetçik sahip çıktı.

TSK ve ÖSO'nun Afrin ilçe merkezinde kontrolü sağlamasının ardından derin bir nefes alan Afrinli ailelerin, günlük yaşamı normale dönmeye başladı.


Türk Kızılayı Afrinlilerin yanında

Uzun süredir terör örgütlerinin zulmü altında ezilen halka destek olmak için Türk Kızılayı tarafından ilçe meydanına kurulan mobil mutfakta, günlük sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Mehmetçik tarafından mobil fırında üretilen günlük 4 bin ekmek de belirli saatlerde muhtaç ailelere ulaştırılıyor.

  • Ailesinden sadece ağabeyi hayatta kalan ve bugüne kadar hiç evlenmeyen 89 yaşındaki Zeynep Hasalmanu da evine sıcak ekmek ve yemek götürmek için komşularının yardımıyla geldiği meydanda elindeki plastik kaplarla kuyruğa giriyor.

Mehmetçik tarafından dağıtılan ekmek ve yemek, ilk Zeynep nineye ikram ediliyor. Konuşmakta güçlük çeken, yaşadığı duyguları anlatmaya çalışırken gözyaşlarını tutamayan Zeynep Hasalmanu, hayatta Allah'tan ve kendisinden yaşlı ağabeyi dışında kimsesinin olmadığını söyledi. Hayata tutunmaya çalıştığını aktaran Hasalmanu şunları dile getirdi:

TSK yetkilileri, Zeynep ninenin bundan sonra meydana gelip sıraya girmesine gerek olmadığını, günlük yemek ve ekmeğinin evine kadar götürüleceğini belirtti.

#Afrin
#Kızılay
#Zeynep Hasalmanu
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce