|

Afrin'de suikast hazırlığındaki 2 terörist etkisiz hale getirildi

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terörden arındırılan Afrin'de bombalı eylem ve suikast hazırlığında oldukları tespit edilen 2 YPG/PKK'lı terörist öldürüldü, bir terörist yaralı yakalandı.

Yeni Şafak
20:40 - 6/07/2018 Cuma
Güncelleme: 20:50 - 6/07/2018 Cuma
AA
Çatışmada 2 terörist öldürüldü, 1 terörist yaralı yakalandı.
Çatışmada 2 terörist öldürüldü, 1 terörist yaralı yakalandı.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terörden arındırılan Afrin'de, bombalı eylem ve suikast hazırlığındaki YPG/PKK'lı 2 terörist etkisiz hale getirildi, bir terörist yaralı yakalandı.

Afrin’de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerinden Milli Orduya Bağlı Ahrar Şarkiye, bombalı eylem ve suikast hazırlığındaki 2 teröristi etkisiz hale getirdi, 1 teröristi yaralı ele geçirdi.

Afrin’in Racu beldesindeki dağlık alanda arama tarama çalışmalarını sürdüren Ahrar Şarkiye, YPG/PKK'lı teröristlerle sıcak çatışmaya girdi.

Çatışmada 2 terörist öldürüldü, 1 terörist yaralı yakalandı.

Yaralı terörist, Afrin’de bombalı eylem ve suikast yapmak üzere Racu beldesindeki dağlara gelen 8 terörist ile eylem hazırlıkları yaptıklarını, 2 arkadaşının çıkan çatışmada öldüğünü ve diğerlerinin kaçtığını anlattı.


Bölgede arama tarama çalışmaları devam ediyor

Ahrar Şarkiye komutanlarından Ebu Muhammed, yaptığı açıklamada, Afrin’in Racu beldesindeki dağlarda arama tarama çalışmalarının sürdüğünü, teröristlerle çıkan çatışmada biri kadın 2 teröristin öldürüldüğünü ve bir teröristi de bacağından yaralı olarak ele geçirdiklerini aktardı.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin'i 18 Mart'ta terör örgütü YPG/PKK'dan arındırmıştı.

TSK ve ÖSO'nun Afrin'de hayatı normale döndürme çalışmaları sürüyor.

Afrin genelinin büyük ölçüde teröristlerden temizlenmesine rağmen uyuyan hücrelerden zaman zaman bombalı saldırılar yapılıyor.

#Afrin
#YPG
#PKK
6 yıl önce