|

Afrin onlara emanet

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Afrin'de görev yapan Emniyet Genel Müdürlüğü Suriye Görev Gücü'ne bağlı özel harekat timleri, bölgede güvenliğin en büyük garantisi oldu.

Haber Merkezi
04:00 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 08:11 - 16/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Özel harekatçıların bölgedeki faaliyetleri görüntülendi.
Özel harekatçıların bölgedeki faaliyetleri görüntülendi.

Bir yandan şehrin güvenliğini sağlarken diğer taraftan kuruluş çalışmaları süren polis teşkilatı için bölge halkından seçilen ve "Şurta" adı verilen yerel polise eğitim desteği ve operasyonel destek sağlayan özel harekatçıların bölgedeki faaliyetleri görüntülendi. Özel Harekat Başkanlığı koordinasyonunda, Ankara, Hatay ve Gaziantep Özel Harekat Şubelerinden oluşturulmuş toplam 12 tim halinde görev yapan birim, Afrin'de görevli Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin ve yerel polisin güvenliğini de sağlıyor.


Suriye Görev Gücü, aynı zamanda yüksek kabiliyet gerektiren riskli operasyonlarda görev alıyor.


BOMBALI SALDIRILARI ÖNLEDİLER

Riskli ve özel operasyonlarda mahalli makamların onayı ile bizzat görev alan özel harekatçılar, terör örgütünün tekrar faal olma arayışını sürdürdüğü Afrin'de son 3 ayda bombalı araçlarla düzenlenmek isteyen 2 intihar saldırısını önledi, 100'ün üzerinde el yapımı patlayıcıyı imha etti.

#Afrin
#güvenlik
#Suriye Görev Gücü
5 yıl önce