|

'Afrikalıların köle olarak satılmasıyla ilgili soruşturma devam ediyor'

Libya'da son günlerde dile getirilen Afrikalı göçmenlerin köle olarak satıldığı iddiasıyla ilgili konuşan Libya Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden Celal el-Aşi, "Şimdiye kadar ülkede böyle bir pazarın olduğu kanıtlanmadı." ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
21:26 - 25/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 21:31 - 25/11/2017 Cumartesi
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Libya Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden Celal el-Aşi, Afrikalı göçmenlerin bir köle pazarında satıldığı yönündeki iddialara ilişkin "Şimdiye kadar ülkede böyle bir pazarın olduğu kanıtlanmadı." dedi.

Aşi, konuyla ilgili yerel bir televizyona yaptığı açıklamada, "Libya'da son dönemde dile getirilen Afrikalı göçmenlerin köle olarak satılmasıyla ilgili soruşturmalar devam etmektedir. Şimdiye kadar ülkede böyle bir pazarın olduğu kanıtlanmadı." ifadelerini kullandı.

CNN International, Libya'nın başkenti Trablus'ta Afrikalı göçmenlerin bir köle pazarında satıldığı iddiasını destekleyen görüntüler yayımlamış, birkaç dakika içinde 12 göçmenin kişi başı 400 avroya yakın bir fiyatla satıldığını öne sürmüştü.

Libya Başbakan Yardımcısı Ahmed Maitig de yoğun tepkiler üzerine olayın araştırılması için soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

#Celal el-Aşi
#Libya
#Köle
6 yıl önce