|

Açlıktan hayvanat bahçesindeki hayvanları yiyorlar

Ekonomik kriz ve beraberinde kıtlıkla mücadele eden Venezuela'da, hayvanat bahçelerindeki hayvanların kesilmek için çalındığı öne sürüldü. Daha önce de milyonlarca insanın çöp konteynerlarından çıkanları yediği belirtilmişti.

Yeni Şafak
09:35 - 18/08/2017 Cuma
Güncelleme: 10:25 - 18/08/2017 Cuma
Diğer
Diğer
Diğer

Uzun süredir ekonomik krizde olan Venezuela'da, ülkenin batısındaki Zulia kentinde bulunan bir hayvanat bahçesindeki hayvanlar çalındı. Gıda sıkıntısıyla mücadele eden ülkede, hayvanların yenilmek için çalındığı düşünülüyor.

The Guardian'ın Venezuela polisine dayandırdığı haberine göre, haftasonu boyunca Zulia Metropolitan Hayvanat Bahçesi'nden iki tane pekkari (yaban domuzu benzeri bir hayvan) çalındı.

Hayvanat bahçesi müdürü Leonardo Nunez ise son haftalarda gerçekleşen hırsızlıkların buffalolar dahil olmak üzere 10 türü etkilediğini belirtti ve hırsızlığın uyuşturucu çetelerince yapıldığını savundu. Nunez, uyuşturucu satıcılarının hayvanları çalarak kesilmeleri için sattığını belirtti.

Çöpten yiyecek topluyorlar

Ülkede bir süredir devam eden ekonomik krizle birlikte gelen gıda kıtlığı, milyonlarca insanın çöp konteynerlarından çıkanlar da dahil bulduklarını yedikleri bir ortama sürükledi.

Ülkede yaşanan kıtlık, hayvanat bahçesindeki hayvanların beslenmelerini de olumsuz etkilemiş, başkent Caracas'taki hayvanat bahçelerinde geçtiğimiz yıl 50 hayvan açlıktan hayatını kaybetmişti.

Maduro hükümeti hayvan ölümlerini yalanlarken, ülkede yaşanan gıda kıtlığı için 'ekonomik bir savaş' yürüten muhalifleri ve Washington yönetimini suçlamıştı.

#Venezuela
#Caracas
7 yıl önce