|

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisinin eşi ve kızı adliyeye sevk edildi

ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi N.M.C'nin, Emniyette işlemleri tamamlanan eşi ve kızı, adliyeye sevk edildi.

Yeni Şafak
18:08 - 16/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:10 - 16/10/2017 Pazartesi
AA
ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisinin eşi ve kızının gözaltına alınması
ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisinin eşi ve kızının gözaltına alınması

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi N.M.C'nin eşi ve kızı, gözaltında tutuldukları İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden adliyeye sevk edildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan S.C. ile kızı K.İ.C'nin işlemleri tamamlandı. Şüpheli anne ile kızı, hastanede doktor kontrolünden geçirildikten sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gönderildi.

- Soruşturmanın geçmişi

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi N.M.C'nin eşi ve kızı, 8 Ekim'de Malatya'da gözaltına alınarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 9 Ekim'de yapılan açıklamada, "Şüpheli Metin Topuz'un beyanları doğrultusunda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) örgütlenmesinde yönetici konumda olduğu tespit edilen S.C. ve K.İ.C. hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilmiş olup, şüpheliler Amasya'da yakalanarak adli işlemleri için İstanbul'a getirilmişlerdir. İsmi geçen şüphelilerin eşi ve babası konumundaki, herhangi bir diplomatik bağışıklığı bulunmayan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı N.M.C, ifadesi için cumhuriyet başsavcılığımıza davet edilmiştir." ifadeleri yer almıştı.

#ABD İstanbul Başkonsolosluğu
#İstanbul Emniyet Müdürlüğü
#Kızı
7 yıl önce