|

ABD'li diplomattan "insan hakları" istifası

Kenya'daki ABD Somali Misyonunda görev yapan Shackelford, Tillerson'a yazdığı mektupta Dışişleri Bakanlığının hükümet görüşmelerindeki rolünün azaldığına işaret etti. Bu sebepten dolayı istifa ettini belirten Shackelford, "Son 10 aydır hükümetimiz insan hakları ve demokrasiyi savunma ve desteklemeye olan bağlılığını göstermekte başarısız oldu" dedi.

Yeni Şafak
14:03 - 12/12/2017 Salı
Güncelleme: 14:32 - 12/12/2017 Salı
AA
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson

Kenya'daki ABD Somali Misyonunda görev yapan ABD'li diplomat Elizabeth Shackelford, Trump yönetiminin insan haklarına öncelik vermemesini gerekçe göstererek istifa etti.

Shackelford, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'a hitaben yazdığı ve "Foreign Policy" dergisinde yayımlanan mektubunda, Beyaz Saray'ın dış politikanın belirlenmesinde Pentagon'a daha fazla yetki vermesiyle Dışişleri Bakanlığının hükümet görüşmelerindeki rolünün azaldığına işaret etti.

Shackelford, mektubunda şu ifadeleri kullandı:

Shackelford, "Tillerson'ın, 3 Mayıs'ta bakanlık çalışanlarına yaptığı açıklamada insan haklarının önemine gölge düşüren bir tavır izlemesinden şoke olduğunu" belirtti.

ABD'nin diplomatik etkisi azaldı

Yaklaşık 7 yıldır Somali, Güney Sudan, ABD ve Polonya'da görev alan ve son 10 aydır Kenya'nın başkenti Nairobi'de çalışan Shackelford, ABD'nin Kenya'daki diplomatik etkisinin de azaldığına dikkati çekti.

Tillerson'a "ABD'nin dış politika ordusu olarak misyonlarına bağlılık ve liderlik göstermesi" çağrısında bulunan Shackelford, mektubunda, "Bunu etkin bir biçimde yapamayacaksanız naçizane önerim beni izlemeniz olacaktır." ifadelerine yer verdi.

#ABD
#Diplomat
#Kenya
6 yıl önce