|

ABD'den Afrin geri adımı: Gündemimiz yok

Türkiye ve Irak sınırında terör ordusu kuracağını açıklayan ABD, Türkiye'nin kararlığı karşısında geri adım attı. Terör örgütüne binlerce TIR silah gönderen ABD yönetimi, TSK operasyon hazırlıklarıyla ilgili açıklama yaptı. ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Dillon Afrin'i destekleyip desteklemeyeceklerine yönelik soruya, "Afrin operasyon alanımız değil. Başta Ebu Kemal'in Kuzeyi ve Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki alanlar olmak üzere Orta Fırat Vadisi boyunca kalan ceplerde DEAŞ'ı yenmek üzere ortaklarımıza destek veriyoruz" dedi.

Yeni Şafak
18:29 - 16/01/2018 Salı
Güncelleme: 18:48 - 16/01/2018 Salı
AA
Albay Ryan Dillon
Albay Ryan Dillon
ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, "
Afrin operasyon alanımız değil. Başta Ebu Kemal'in Kuzeyi ve Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki alanlar olmak üzere Orta Fırat Vadisi boyunca kalan ceplerde DEAŞ'ı yenmek üzere ortaklarımıza destek veriyoruz.
" dedi.

Dillon, "Koalisyonun, DEAŞ'ı Irak ve Suriye'nin belirlenmiş alanlarından çıkarmak ve bölgesel istikrarı artırmak için müteakip operasyonlar yapma misyonunun değişmediğini" kaydetti.

PYD/PKK'nın Afrin'deki unsurlarını destekleyip desteklemeyeceklerine ilişkin soruyu ise Dillon, "Afrin operasyon alanımız değil. Başta Ebu Kemal'in Kuzeyi ve Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki alanlar olmak üzere Orta Fırat Vadisi boyunca kalan ceplerde DEAŞ'ı yenmek üzere ortaklarımıza destek veriyoruz." şeklinde yanıtladı.

#ABD
#Afrin
#PYD/PKK
6 yıl önce