|

ABD Senatosundan F-35 savaş uçaklarında yaptırım kararı

ABD yönetiminin iki Türk bakana yönelik yaptırım kararı almasından sadece saatler sonra, bir Türkiye karşıtı karar da ABD Senatosu’ndan geldi. ABD Senatosu, daha önce komisyondan geçen, Rusya'dan S-400 alan Türkiye'ye karşı, F-35 savaş uçaklarında yaptırım uygulanmasına ilişkin kararı Genel Kurul'da da 87'ye karşı 10 oyla onayladı.

Yeni Şafak
08:01 - 2/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:39 - 2/08/2018 Perşembe
IHA
F-35 savaş uçağı
F-35 savaş uçağı

ABD yönetiminin Adalet Bakanı Gül ile İçişleri Bakanı Soylu’ya yaptırım kararının ardından yeni bir hamle de ABD Senatosundan geldi. Senato, daha önce komisyondan geçen Türkiye’ye F-35 savaş uçaklarında yaptırım uygulanmasına ilişkin kararı onayladı.

RUSYA KRİZİNİN ARDINDAN BRUNSON KRİZİ ETKİLİ OLDU

ABD yönetiminin Türkiye’de yargılanmasına devam edilen Amerikalı Papaz Andrew Brunson’ın serbest bırakılmamasını gerekçe göstererek aldığı yaptırım kararından sonra yeni bir hamle de ABD Senatosundan geldi. ABD Senatosu, daha önce komisyondan geçen Türkiye’ye F-35 savaş uçaklarında yaptırım uygulanmasına ilişkin kararı Genel Kurul’da onayladı.

ABD Senatosu, F-35 savaş uçaklarında yaptırım uygulanmasına ilişkin kararı Genel Kurul'da da 87'ye karşı 10 oyla onayladı.

Senatonun Türkiye’ye F-35 savaş uçaklarının verilmemesi kararının yürürlüğe girmesi için ABD Başkanı Donald Trump’ın onaylaması gerekiyor. Türkiye’ye F-35 yaptırımı konusunda Trump’ın tavrı merakla bekleniyor.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Beyaz Saray’ın ABD’li Papaz Andrew Brunson’ın tutukluluğu nedeniyle yaptırım kararını duyurmasının ardından yaptığı açıklamada "Yaptırımlar Brunson serbest kalana kadar sürecek” ifadesini kullandı.

#ABD
#F-35
#savaş uçağı
6 yıl önce