|

"ABD bölgede yaşanan terörün kaynağıdır"

ABD'nin bölgede yaşanan terör ve istikrarsızlığın asıl kaynağı olduğunu vurgulayan Yüksek Arap Takip Komitesi Başkanı Muhammed Bereket, "İslam İşbirliği Teşkilatı'na, Müslümanların ilk kıblesi ve üç kutsal mescitten biri olan Mescid-i Aksa'nın yer aldığı Kudüs'e sahip çıkması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Yeni Şafak
11:12 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:25 - 13/12/2017 Çarşamba
AA
Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği önünde pek çok kişi ABD Başkanı Trump ve İsrail'i protesto etti.
Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği önünde pek çok kişi ABD Başkanı Trump ve İsrail'i protesto etti.

İsrail'in Filistinli vatandaşlarını temsil eden Yüksek Arap Takip Komitesi Başkanı Muhammed Bereket, ABD'yi bölgede yaşanan "terör ve istikrarsızlığın kaynağı" olarak nitelendirerek, İstanbul'da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkelerine Kudüs'e sahip çıkması çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını değerlendiren Yüksek Arap Takip Komitesi Başkanı Bereket, "ABD bölgede yaşanan terör ve istikrarsızlığın asıl kaynağıdır. Öyle inanıyorum ki Amerikalılar bölgenin tamamında yıkıcı bir rol oynuyor." dedi.

Bereket, Washington yönetiminin Kudüs kararının Arap ve İslam dünyasına bir saldırı niteliği taşıdığını belirterek şunları söyledi:

İsrail vatandaşı Filistinlilerin de ABD'nin söz konusu kararına tepki gösterdiğini vurgulayan Bereket, "İsrail vatandaşı olan bir buçuk milyon Filistinli adına ABD Büyükelçiliği önünde bir protesto gösterisi düzenledik. Orada, halkımızla, Kudüs ile beraber olduğumuzu, Kudüs'ün kutsallığına ve kimliğine darbe vurmaya çalışan ABD ve siyonist politikalara karşı olduğumuzu ifade ettik." diye konuştu.

"Erdoğan'ın tavrını takdir ettik"

Bereket, Türkiye'nin devlet ve millet olarak Kudüs'e ilişkin ortaya koyduğu tavra da dikkati çekerek, "Biz Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan’ın, Arap ve İslam ülkelerinin tavrından çok daha ileri olan tavrını takdir ettik. Türkiye halkının resmi tavırla beraber ortaya koyduğu toplumsal tavır göğüs kabartan cinstendi ve umut vadediyordu." dedi.

"İİT'ye Kudüs'e sahip çıkması çağrısında bulunuyoruz"

Bereket, bugün İstanbul'da düzenlenen İİT Olağanüstü Zirvesi'nde ABD'ye karşı net bir tavır ortaya konulması gerektiğine vurgu yaparak, "İslam İşbirliği Teşkilatı'na, Müslümanların ilk kıblesi ve üç kutsal mescitten biri olan Mescid-i Aksa'nın yer aldığı Kudüs'e sahip çıkması çağrısında bulunuyoruz. ABD’nin bu serserice tavrına bir sınır belirlemesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

#ABD
#Filistin
#İsrail
6 yıl önce