|

ABD basını: Trump için belirsiz sonuç ve mağlubiyet

ABD'de ara seçimler dün gerçekleştirildi. Seçim sonuçlarında Temsilciler Meclisi'nde üstünlüğün Demokratlara geçmesi Trump için olumsuz bir anlam taşıyor. ABD'nin en önemli gazeteleri, seçim sonuçlarını "Trump için belirsiz" diye yorumlarken, Wall Street Journal, bu seçimin Trump açısından "Bazı avantajları barındıran bir mağlubiyet" olarak niteledi.

Yeni Şafak
11:30 - 7/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:36 - 7/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD gazetelerinin seçimle ilgili manşetleri.
ABD gazetelerinin seçimle ilgili manşetleri.

ABD ara seçimleri ülkenin gazetelerinin manşetlerinde yer aldı.

New York Times gazetesi Demokratların Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elde etmelerine karşın Cumhuriyetçilerin Senato’da çoğunluklarını pekiştirdiğini yazıyor.


Washington Post gazetesi ise Demokratların Temsilciler Meclisi zaferini ön plana çıkarıyor. Gazetenin birinci sayfasında yer alan bir yazıda ise “Trump için referandum niteliği taşıyan seçimlerden belirsiz sonuç çıktı” yorumu yapılıyor.


Wall Street Journal da ‘Belirsiz Sonuç’ manşetiyle çıktı. Gazetenin birinci sayfasında ‘Trump için bazı avantajları da barındıran bir mağlubiyet’ deniyor. Demokratların ise Cumhuriyetçiler tarafından domine edilen Kongre’deki dengeleri değiştirdiği ifade ediliyor.


Yerel gazete San Francisco Chronicle, seçim sonuçlarını "Demokratlar Temsilciler Meclisi'ni geri aldı" başlığıyla duyurdu.



San Diego gazetesinde yer alan haberde de "Kongre'de güç bölündü" ifadeleri yer aldı.

  • Amerika Birleşik Devletleri'nde son yılların en kritik ara seçimi gerçekleşiyor. Doğudaki eyaletlerde sandıkların çoğu kapandı, batı kısmındaysa oy verme işlemi sürüyor. Senato'daki son dağılıma göre Cumhuriyetçiler 48, Demokratlar 38 sandalyeye sahipken Temsilciler Meclisi'nde ise Cumhuriyetçiler 113 Demokratlar 100 sandalyeye sahip. Temsilciler Meclisi'nde 435, Senato'da 35 sandalye belirlenecek. ABD basınına göre Senato'da Cumhuriyetçiler, Temsilciler Meclisi'nde Demokratlar kazandı.
#ABD
#Seçim
#Gazete
#Manşet
5 yıl önce