|

Berat Gecesi ne zaman önemi nedir?

Berat Gecesi ne zaman? sorusu Regaip ve Miraç gecesinin geri de bırakılmasından sonra merak konusu oluyor. Üç aylara girmemizle ve Ramazan ayına yaklaşmamızla Müslümanların maneviyatı, bereket ve hayrı dolu geceleri heyecanla karşılıyor. Peki 2018 yılı Berat Gecesi ne zaman, hangi güne denk geliyor? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
10:25 - 30/04/2018 Pazartesi
Diğer
2018 Berat Kandili ne zaman? sorusunun yanıtı haberimizde.
2018 Berat Kandili ne zaman? sorusunun yanıtı haberimizde.

2018 Berat Gecesi ne zaman? Berat Gecesi Nisan ayının kaçına denk geliyor? sorularının yanıtı haberimizde. Şaban Ayının 15.gecesi Berat Gecesi olarak ülkemizde kutlanılmaktadır. Peki Berat Gecesi ne zaman? İşte ayrıntılar...


2018 BERAT GECESİ NE ZAMAN?

Müslümanlar tarafından merakla ve sabırsızlıkla beklenen Berat Gecesi ne zaman? sorusunun yanıtı haberimizde. Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 yılı itibariyle Berat Gecesi tarihini açıkladı. Buna göre Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Gecesi 30 Nisan pazartesi günü ihya edilecek.

Şaban ayının 15. gecesi hakkında şöyle bir sahih hadis vardır:


BERAT GECESİ ÖNEMİ NELERDİR?

Müslümanlar için çeşitli sebeplerle mübarek sayılan birçok gece mevcuttur. Üç ayların birincisi olan recep ayının ilk cuma gecesi Regaib gecesi ve 27. gecesi de Mi‘rac gecesidir. Üç ayların ikincisi olan şâban ayının 15. gecesi Berat gecesidir. Üç ayların üçüncüsü olan ramazan ayının 27. gecesi ise Kadir gecesidir. Berat Arapçada temize çıkma anlamına gelir. Kandil olarak Müslümanlar tarafından karşılanılan bu gece, insanların önlerinde yaşayacakları bir sene içindeki olacakların Allah tarafından yazıldığı gecedir. Kulların bilmesi mümkün olmayan şeyleri Allah’ın bilmesi ve bunu kayıtlara geçmesi Berat gecesinde olmaktadır. O günü ibadetle geçiren kişilerin dualarının kabul olacağı ve günahlarının af olacağı bazı hadislerde belirtilmiştir.

BERAT GECESİNDE NE YAPILIR?

Bu mübarek gecelerle ilgili özel nâfile namaz yoktur. Fakat bu geceleri vesile ederek nâfile namaz kılmak, Kur'ân-ı Kerîm okuyarak üzerinde düşünmek, tezekkür ve tefekkür etmek yararlı olur. Peygamberimiz Kadir gecesinde nasıl dua edebileceğini soran Âişe vâlidemize şöyle demesini tavsiye etmiştir: Allahümme, inneke afüvvün tühibbü'l-afve fa‘fü annî (Ey Allahım! Sen şüphesiz çok affedicisin, affetmeyi seversin, beni affet) (Tirmizî, “Da‘avât”, 84).



#Berat Gecesi ne zaman
#2018 Berat Gecesi ne zaman
#Berat Gecesi
#Kandil ne zaman
#Kadir gecesi
6 yıl önce
default-profile-img