|

Balıkesir Milletvekilleri 24 Haziran 2018 AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti

Balıkesir 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilleri belli oldu. Balıkesir ilinde AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti'den kimler milletvekili oldu? İşte AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti Balıkesir milletvekileri ve seçim sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar!

Yeni Şafak
10:27 - 25/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 17:56 - 14/06/2018 Perşembe
Diğer
27.Dönem Milletvekili Seçim sonuçları açıklandı.
27.Dönem Milletvekili Seçim sonuçları açıklandı.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri Genel Seçimi sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre Balıkesir'den hangi parti, kaç aday çıkaracak? Sorularınızın cevabı haberimizde.

AK Parti Balıkesir Milletvekili adayları

ADİL ÇELİK

BELGİN UYGUR

YAVUZ SUBAŞI

MUSTAFA CANBEY

PAKİZE MUTLU AYDEMİR

ÖMER ALAN

OSMAN BILDIR

ZEYNEP DENİZ

ENCAN AYDOĞDU

MHP Balıkesir Milletvekili adayları

MEHMET KABAN

FEVZİ ERKUT ASLANOĞLU

SABİRE ZÜMRÜT TEMİZER

FATMA SAVRAN

HADİ SELİMOĞLU

BEYTULLAH DUYAR

ÖEHTAP AKGÜL

KAMİL ÜRER

SÜLEYMAN PEHLİVAN

CHP Balıkesir Milletvekili adayları

FİKRET ŞAHİN

ENSARAY TEKİN

İRFAN BARIŞ

SEVAL BOZKURT

ENDER BİÇKİ

NEŞE ZENGİN

BERRİN GENÇOĞLU

OĞULCAN KOÇAK

Balıkesir

Balıkesir, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on yedinci şehri. Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'nde, topraklarının bir kısmı ise Ege Bölgesi'nde yer alan ilin hem Marmara hem de Ege Denizi'ne kıyısı bulunur. Türkiye genelinde ise iki deniz ile komşu olan sadece 6 il vardır. İl, Kuzeybatı Anadolu'da bulunmaktadır. Doğusunda Bursa ve Kütahya illeri, güneyinde Manisa ve İzmir illeri ve batısında Çanakkale ili vardır. Ayvalık ilçesinden de Yunanistan'ın Midilli Adası'na komşudur.

İl Nüfusu: 1.196.176'dır (2016). İlin yüzölçümü 14.583 m²'dir[6]. İlde km²'ye 82 kişi düşmektedir. (Yoğunluğun en fazla olduğu ilçe, 254 kişi ile Karesi’dir) Vilayetin denizden yüksekliği: 145 m.'dir.

2016 yılında TÜİK verilerine göre 20 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 1129 mahalle bulunmaktadır.

  • Tarihte genellikle Misya ve Karesi adlarıyla bilinen Balıkesir yöresi, zamanla Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Karesi Beyliği ve Osmanlı egemenliğinde kalmıştır. Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup bamya, börülce, kavun, zeytin, zeytinyağı, kelle peyniri gibi zirai ürünleri ile ayrıca daha çok yerli turizmde öne çıkan sahil kasabalarıyla meşhurdur. Yağcıbedir halısı, kolonyası, kaymaklısı, kozak üzümü, ayvalık tostu, saçaklı mantısı ve höşmerimi diğer bilinen yöresel ürünleridir.

Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ilk jet üssü olan 9. Ana Jet Üs Komutanlığı ile 6. Ana Jet Üs Komutanlığı Balıkesir'de bulunmaktadır.

#AK Parti Milletvekilleri
#24 Haziran Seçimleri
#Seçim sonuçları
#24 Haziran
#27. Dönem Milletvekilleri
#Balıkesir Milletvekilleri
#Balıkesir Milletvekili Seçim Sonuçları
6 yıl önce