|

Aşure nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli güzel aşure tarifi

Aşure gününün yaklaşmasıyla birlikte lezzetli bir tarifin yollarını araştıranlar en güzel aşure tarifini araştırıyorlar. Bizler de sizler için yapımı kolay, tadı da bir o kadar lezzetli aşure tarifi hazırladık. Aşure nasıl yapılır diye merak ediyorsanız bu tarifi kesinlikle deneyebilirsiniz.

Yeni Şafak
11:14 - 21/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:20 - 21/09/2017 Perşembe
Diğer
Aşure gününde yapılacak en güzel aşure için lezzetli bir tarifi sizler için hazırladık.
Aşure gününde yapılacak en güzel aşure için lezzetli bir tarifi sizler için hazırladık.

Aşure nasıl yapılır diye merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. Aşure gününde yapılacak en lezzetli tarifi sizler için hazırlıyoruz. Yapımı kolay tadı ise bir o kadar lezzetli olan aşure tarifini kesinlikle denemeniz gerekiyor. İşte sizler için hazırladığımız aşure tarifi.

Aşure nasıl yapılır?
Güzel bir aşure tarifi için öncelikle malzemeleri sunalım...

1 su bardağı nohut

1 su bardağı kuru fasulye

3 su bardağı aşurelik buğday

1 su bardağı kabukları soyulmuş fıstık

1 su bardağı fındık içi

1.5 su bardağı doğranmış kayısı

1 su bardağı kuru üzüm

Yarım su bardağı kuş üzümü

Yarım su bardağı küp doğranmış portakal kabuğu

1 su bardağı küp doğranmış elma

4 su bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı gül suyu (İsteğe göre)

1 su bardağı süt (İsteğe göre)

Bir miktar tuz


Malzemelerimiz hazırsa o zaman başlayalım en güzel aşure tarifine
Aşure yapmak için bugünden hazırlıklara başlamanız gerekiyor. Geceden fasulye, buğday ve nohutları bir kabın içinde ıslatın. Sonrasında ise, fasulye ve nohutu düdüklü tencerede
yumuşayıncaya kadar
pişirip buğdayları haşlayın. Buğdayların haşlanması yaklaşık
4 saat sürebilir;
bu sırada sabırlı olmanız gerekebilir. Aşureye ilave etmek istediğiniz tüm malzemeleri sırasıyla ve ayrı ayrı haşlayın. Ardından bütün malzemeleri karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynayınca fıstık, fındık, portakal kabuğu, elma, şeker, tuz ve dilediğiniz farklı çerezleri ilave edebilirsiniz. Kısık ateşte kaynamaya bıraktıktan sonra yaklaşık 10 dakika bekleyip ateşten alabilirsiniz. İçerisine ateşten almaya yakın kuş üzümü ekleyin; aksi halde üzümler kararabiliyor. Dilerseniz karışıma lezzetli olması adına, 1 su bardağı süt de ilave edebilirsiniz.
Aşureniz sıvı olduysa,
2 yemek kaşığı buğday nişastası ekleyip yeniden kaynatabilirsiniz. Üzerini süslemek için nar, tarçın, kuş üzümü ve dilediğiniz malzemeyi kullanmakta özgürsünüz.
#Aşure
#Aşure tarifi
#En güzel aşure tarifi
7 yıl önce