|

Artvin Milletvekilleri 24 Haziran 2018 AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti

Artvin 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilleri belli oldu. Artvin ilinde AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti'den kimler milletvekili oldu? İşte AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti Artvin milletvekileri ve seçim sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar!

Yeni Şafak
10:21 - 25/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:29 - 14/06/2018 Perşembe
Diğer
Artvin 27. Dönem Milletvekilleri  belli oldu.
Artvin 27. Dönem Milletvekilleri belli oldu.

27.Dönem milletvekili seçimlerinde sonuçlar açıklandı. Kasım 2015 seçimlerinde Artvin'den, 1 AK Parti, 1 CHP olmak üzere 2 milletvekili çıkmıştı. Artvin 24 Haziran seçimlerine yönelik kararını verdi. Detaylar haberimizde.

AK Parti 24 Haziran Artvin Milletvekili adayları

Ertunç Erkan Balta

Muzaffer Çorbacı

MHP
24 Haziran Artvin Milletvekili adayları

OKAN AKTAŞ

İSMİHAN ÖZCİHAN

CHP 24 Haziran Artvin Milletvekili adayları

Uğur Bayraktutan

Yalçın Emiralioğlu

İP 24 Haziran Artvin Milletvekili adayları

FİLİZ AKYÜZ

KAMİL AKSU

Dünya mirası

Artvin, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nin Doğu Karadeniz Bölümü'nde yer alan, Karadeniz'e kıyısı bulunan bir ildir. İl, Türkiye'nin Gürcistan'la olan sınırında yer alan kuzeydoğu köşesidir. Doğusunda Ardahan ili, güneyinde Erzurum ili ve batısında Rize ili vardır.

İl Nüfusu: 168.068'dür. Bu nüfusun %62,4'ü şehirlerde yaşamaktadır. İlin yüzölçümü 7.393 m2'dir. İlde km2'ye 23 kişi düşmektedir. (Bu sayı merkez ilçede 30'dur.) İl merkezinin denizden yüksekliği: 530 m.'dir.

2016 yılında TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 8 İlçe, 9 belediye, bu belediyelerde 38 mahalle ve ayrıca 320 köyü vardır.

Coğrafi ve kültürel yapısıyla Anadolu'nun diğer bölgelerinden keskin çizgilerle ayrılır. Yüzey şekilleri çok engebelidir. İklim çeşitliliği fazladır. İlin en önemli akarsuyu, 1956 yılına kadar adını veren Çoruh Nehridir. Artvin boğalarıyla meşhur bir il olup simgesi boğadır. Artvin il topraklarının yaklaşık %55’ini ormanlık alanlar kaplamıştır. Murgul'da bakır madeni vardır. Tarihte genellikle Livane ve Çoruh adıyla bilinir. Artvin il nüfusunu Gürcüler, Hemşinliler, Kıpçak Türkleri, Ahıska Türkleri ve Lazlar oluşturur.

Millî parklarıyla ünlüdür. Şavşat ilçesinde bulunan Karagöl Sahara Millî Parkı içerisinde bulunan Şavşat-Karagöl ve Borçka-Karagöl görülmeye değerdir. Efeler-Gorgit Tabiatı Koruma Alanı esas olmak üzere Camili yöresi Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü tarafından biyosfer rezerv alanı olarak belirlenen Türkiye'deki tek bölgedir ve bir dünya mirası olarak görülmektedir.

#AK Parti Milletvekilleri
#24 Haziran Seçimleri
#Seçim sonuçları
#24 Haziran
#27. Dönem Milletvekilleri
#Artvin Milletvekilleri
6 yıl önce