|

14-15 Nisan AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bugün yapılan ve yarın yapılacak olan AÖF bahar dönemi sınav sonuçları ne zaman açıklanacağını haberimizde sizlerle paylaştık. İşte 14-15 Nisan'da yapılan AÖF sınav sonuçları tarihi...

Yeni Şafak
13:40 - 16/04/2018 Pazartesi
IHA
AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtı haberimizde.
AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtı haberimizde.
Antalya’da Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi vize sınavlarına giren öğrenciler, son dakikaya kadar ders çalıştı. Bazı öğrenciler sınava gecikmemek için maratonculara adeta taş çıkarttı. Türkiye genelinde Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) okuyan öğrenciler bu hafta sonu sınav heyecanı yaşıyor. Akdeniz Üniversitesindeki fakültelerde yapılan sınav için sabahın erken saatlerinde gelen öğrenciler için kapılar 09.15’te açıldı. Öğrencilere 15 dakika tolerans tanıyan yetkililer saat 09.45’ten itibaren kapıları kapattı. Eşlerini, arkadaşlarını sınava yetiştiren bazı vatandaşlar sınav öncesi başarı dilerken, öğrencilerin üstleri görevli polis memurları tarafından arandı. Sınava gecikmek üzere olan bazı öğrenciler maratoncuları aratmazken, bazı öğrencilerin ise son dakikaya kadar ders çalıştığı gözlendi.

2 oturumda gerçekleşen vize sınavlarının sabah oturumu sona ererken, diğer oturum ise saat 14.00’da başlayacak.
AÖF SINAVI SAAT KAÇTA?

Açıköğretim Fakültesi ara sınavları 14-15 Nisan'da yapılacak. Sınavlar sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda gerçekleşiyor. Sınavlar Türkiye'de sabah saat 9.30’da, öğlenden sonra saat 14.00’da, K.K.T.C. Lefkoşa’da ise sabah saat 08.30'da, öğlenden sonra ise saat 13.00'da yapılmaktadır.

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF sonuçlarının, sınav yapıldıktan iki hafta içerisinden açıklanması bekleniyor. Ocak ayından yapılan AÖF, güz dönemi sınav sonuçlarını 11 gün sonra duyurmuştu.

AÖF'de tüm sınav sistemleri gibi bir geçme notu bulunuyor. Sınavlardan başarılı şekilde geçip, dersi tamamlamış sayılmak için en az 55 almış olmak gerekiyor. Ortalamayla geçmek için ise en az alınması gereken puan 39.

SINAVA GİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi

GEÇERSİZ BELGELER

Öğrenci Kimlik Kartı

Sürücü Belgesi (Ehliyet)

Mesleki Kimlik Kartları

Askeri Kimlik Belgesi

Baro Kartı

#AÖF
#AÖF sonuçları
#AÖF sınavı saat kaçta
#Açıköğretim fakültesi
6 yıl önce