|

Ankara, İzmir, Adana seçim sonuçları 2018! AK Parti oy oranları ve sandık sonuçları

Ankara, İzmir ve Adana seçim sonuçlarını sizler için hazırladık. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin sonuçları anlık olarak Yeni Şafak’tan takip edebileceksiniz. Canlı veriler ve anlaşılır grafiklerle illerin oy oranlarını ve çok daha fazlasını haberimizden görebilirsiniz. İşte seçim sonuçları.

Yeni Şafak
11:35 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 17:53 - 24/06/2018 Pazar
Diğer
Adana, Ankara ve İzmir seçim sonuçları burada.
Adana, Ankara ve İzmir seçim sonuçları burada.

Seçim sonuçları Yeni Şafak’ta. Ankara, İzmir ve Adana ilinde açılan sandık sayılarını, oy oranlarını, hangi adayın daha çok oy aldığını ve canlı seçim sonuçlarını inceleyebilirsiniz. İşte seçim 2018 seçim sonuçları.

Ankara seçim sonuçları
























İzmir seçim sonuçları





























Adana seçim sonuçları
Bakan Çelik Adana’da oyunu kullandı

Avrupa Birliği Bakanı (AB) ve Baş Müzakereci Ömer Çelik, mezun olduğu okulda Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri için oyunu kullandı.

Bakan Çelik, merkez Seyhan ilçesi Gazipaşa Mahallesi’ne gelerek mezun olduğu Lütfiye Kısacak İlkokulu’nda 1064 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Bakan Çelik zarfı sandığa attığı sırada,”Memleketimiz için hayırlı olsun” dedi.

Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, "Türkiye genelinde Allah’a şükürler olsun. Bütün vatandaşlarımız büyük bir coşkuyla kendi tercihlerini sandığı yansıtmak için oylarını kullanıyor. Gayet huzurlu bir şekilde seçim ortamı ilerliyor. Herkes hangi görüşteyse, sandıkta tecelli etmesi için her türlü tedbir alındı. Her türlü ortam oluşturuldu. Vatandaşlarımız büyük bir coşkuyla büyük bir istekle demokratik iradelerini tecelli ettirmek için sandık başına gidiyor. Türkiye’nin en büyük gücü, en büyük kuvveti sandıktır. Türkiye’nin geleceğinin tayin edilmesi, geleceğinin inşa edilmesi, Türkiye’nin nasıl yönetileceğine karar verilmesi sandık yoluyla olmuştur her zaman. Milletimi her zaman en doğru karar vermiştir” şeklinde konuştu.

Bakan Çelik şöyle devam etti:

"İnşallah bu süreçler, bundan sonrasında ülkemiz daha büyük güzellikleri, daha büyük hayırları getirecektir. Bizde vatandaşlık görevimizi yaptık, oyumuzu kullandık. Milletimiz için hayırlı olsun. Sandığa gitmek bizim için demokrasi şölenidir. Türkiye’nin en büyük kuvveti demokrasisidir.”

#Adana seçim sonuçları
#Ankara seçim sonuçları
#Seçim sonuçları
6 yıl önce