|

24 Haziran seçimlerinden önce bedelli askerlik çıkar mı?

24 Haziran’da yapılacak seçimler öncesinde bedelli askerlik çıkacak mı sorusu özellikle çok sık gündeme gelmeye başladı. Özellikle sosyal medya üzerinden vatandaşlar bedelli askerlik istediklerini belirtmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yaptığı açıklama ise bedelli askerlik konusuna netlik getirdi. Peki 24 Haziran seçimlerinden önce bedelli askerlik çıkacak mı?

Yeni Şafak
11:13 - 26/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:25 - 26/04/2018 Perşembe
Diğer
24 Haziran seçimlerinden önce bedelli askerlik çıkacak mı? sorusuna Erdoğan'dan yanıt geldi.
24 Haziran seçimlerinden önce bedelli askerlik çıkacak mı? sorusuna Erdoğan'dan yanıt geldi.

24 Haziran seçimlerinden önce bedelli askerlik çıkacak mı sorusu yine gündeme gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde AK Parti MKYK’da yapılan görüşmelerde bedelli askerliğin de gündeme geldiği bildirildi. Aynı zamanda toplantıda Erdoğan’ın bedelli askerlik için oylama yaptırdığı da açıklandı. Yapılan oylamanın ardından ise bedelli askerlik konusu netleşmiş oldu.

MKYK'da üyelerden farklı görüşler

Hürriyet'in haberine göre, bazı MKYK üyelerinin konuyu gündeme getirip, "Büyük beklenti var" denilen bedelli askerlikle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan da, "Bize de talepler geliyor" dedi.

Erdoğan'ın, "Siz ne düşünüyorsunuz" demesi üzerine söz alan bazı MKYK üyeleri görüş bildirdi.

"Büyük beklenti oluşturan bu talebin karşılanmasını" isteyenlerin yanı sıra Suriye'deki operasyonların sürdüğü bir dönemde bedelli askerlik uygulamasının getirilmesinin doğru olmayacağını ve tepkiyle karşılanacağını söyleyenler de oldu.

Oylama yapıldı

Birçok üye de görüş bildirmek için söz talebinde bulununca Erdoğan, "Böyle olmayacak, kimler istiyor, kimler istemiyor" diyerek oylama yaptırdı.

Erdoğan, karşı çıkanların çoğunlukta olduğu oylamanın ardından da,
"Seçim ortamında böyle bir gündemi doğru bulmam"
diyerek tartışmaya son verdi.
#Erdoğan
#Bedelli askerlik
#Seçim
6 yıl önce