|

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları! Genel Seçim 2018

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Yeni Şafak’ta. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçlarına ait tüm ayrıntılı bilgiler haberimizde. Canlı sandık sonuçları, grafikler ve ayrıntılı oy oranları dahil tüm bilgileri Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasında.

Yeni Şafak
11:35 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 10:55 - 21/06/2018 Perşembe
Diğer
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Yeni Şafak'ta.
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Yeni Şafak'ta.

Seçim 2018 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını yenisafak.com’dan öğrenebilirsiniz. Canlı seçim sonuçlarını ve sandık sonuçlarını, oy oranlarını, hangi adayın hangi ilde önde olduğunu ve çok daha fazlasını Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasından öğrenebilirsiniz. İşte 24 Haziran 2018 seçim sonuçları.

Linkler üzerinden sonuçlara ulaşabilirsiniz


















































































Yurt dışı oyları ATO’da muhafaza altında

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışında 60 ülkedeki seçmenlerin kullandığı oylar, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium’da muhafaza altına alındı.


Yurt dışında kayıtlı seçmenlerin 7 Haziran Perşembe günü başlayan oy verme işlemi, 19 Haziran itibariyle sona erdi. Toplamda 60 ülkede kurulan 123 temsilcilikte oy kullanıldı. Seçmenlerin 1 milyon 357 bin 676'si dış temsilciliklerde oy verirken, 128 bin 732 Türk vatandaşı da gümrük kapılarında oy kullandı.


Esenboğa Havalimanı’na getirilen oy pusulaları, ATO Congresium’da kapısında asma kilitlerin bulunduğu özel güvenlikli salona alındı. Sandık saklama komisyonu üyeleri ve parti temsilcilerinin gözetiminde saklanan oylar, ilk olarak İstanbul'daki yurt dışı seçim bölgesi başkanlığına, ardından da ATO Congresium'a getirilerek muhafaza altına alındı.



#Seçim sonuçları
#YSK
#Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları
6 yıl önce