|

2018 Erken seçim olacak mı? Erken seçim ne zaman?

2018 yerel ve başkanlık seçimi için erken seçim olacak mı? sorusu bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısı üzerine merak konusu oluyor. Peki erken seçim yapılacak mı? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
15:28 - 18/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:04 - 18/04/2018 Çarşamba
Diğer
2019 erken seçim olacak mı? sorusunun yanıtı haberimizde.
2019 erken seçim olacak mı? sorusunun yanıtı haberimizde.

2018'da erken seçim olacak mı? sorusu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli mevcut şartlarda Türkiye'nin erken seçime gitmesi gerektiğini belirtti.

Bahçeli şunları söyledi:

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019'u beklemek mümkün değildir.

Takdir hakkımızı seçimin erkene alınmasından yana kullanacağız.

Teklifimiz şudur 26 Ağustos 2018 günü Türk milleti yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanını hem de milletvekili genel seçimiyle Türkiye düşmanlarına gereken dersi vermesi en makul yoldur.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Gerekli uyum yasalarının çıkarılmasının akabinde MHP takdir ve tercih hakkını seçimlerin erkene alınmasından yana kullancaktır. Bu işi daha fazla uzatmaya gerek yoktur. Kaosa oynayanların oyununu bozmak şarttır. 'Seçim var mı yok mu, erken mi olacak zamanında mı yapılacak?' anlaşmazlık ve çekişmelerine son verilmesinin vakti gelmiştir."


2019 ERKEN SEÇİM OLACAK MI?

Bahçeli'nin 2019 erken seçim tekflifine Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan yanıt geldi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan Devlet Bahçeli'nin erken seçim açıklamasına ilk cevap geldi. Bozdağ açıklamasında "partinin yetkili organlarında değerlendirilir" dedi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminin 26 Ağustos'ta yapılmasını önerdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağını açıkladı.
CHP'DEN ERKEN SEÇİM YANITI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim açıklamasına "hodri meydan, biz her zaman hazırız" dedi.

ERKEN SEÇİM GÖRÜŞMESİ İÇİN TOPLANTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesinin ardından saat 1530'da açıklama yapacağı duyuruldu. Bahçeli dün partisinin TBMM'deki grup toplantısında erken seçim çağrısında bulunmuş, bu çağrının ardından bugün 13:30'da Cumhurbaşkanlığı'nda Erdoğan ve Bahçeli bir araya gelmişti. Cumhurbaşkanlığı kaynakları Erdoğan'ın bu görüşmeye ilişkin saat 15:30'da basın açıklaması yapacağını belirtti.

#erken seçim
#2019 seçim
#seçim ne zaman
#başkanlık seçimi
#Devlet Bahçeli
#MHP
6 yıl önce