|

2018 İOKBS bursluluk sınav sonuçları! Meb.gov.tr giriş ve PYBS sonuçları

3 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen İOKBS bursluluk sınavının sonuçları bugün erişime açıldı. Sınava giren öğrenciler ise sonuçları odsgm.meb.gov.tr ve meb.gov.tr adresleri üzerinden T.C. kimlik numaraları ile öğrenebilecekler. İşte 2018 İOKBS bursluluk sınavı sonuçları öğrenme ekranı.

Yeni Şafak
08:09 - 19/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:42 - 19/07/2018 Perşembe
Diğer
Bursluluk sınav sonuçları MEB resmi sitesi üzerinden öğrenilecek.
Bursluluk sınav sonuçları MEB resmi sitesi üzerinden öğrenilecek.

Bursluluk sonuçları açıklandı. 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik uygulanan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları bugün açıklanacak. Sonuçlar ise MEB resmi internet sitesi üzerinden açıklandı.

PYBS – İOKBS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bursluluk sınav sonuçları erişime açıldı.

Bursluluk sınav sonuçları nereden öğrenilir?
Sonuçlar 18 Temmuz 2018 tarihinden itibaren Bakanlığın
ve
internet adreslerinde ilan edilecek. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecek.
İOKBS 2018 burs ücreti ne kadar?

Bursluluk ücretleri bir sene de 4 defa ödenmektedir. Yani 3 aylık dönemlerle bursluluk paranızı alırsınız. Bursluluk ücretleri yaklaşık olarak şu aylarda ödenmektedir: Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim. Yani burs paralarınızı 3 ayda 1 defa alırsınız.

Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabildiği bu burs bir öğrenci için çok değerli bir miktardır. 2018 İOKBS burs ücretin 648.04 TL

Kontenjan dağılımı nasıl yapılacak?

Kontenjan Dağılımı şu şekilde yapılır;

1) Her yıl tespit edilen parasız yatılılık veya bursluluk kontenjanlarının;

a) %10'u Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrencilere,

b) %5'i Bakanlığa bağlı resmî okul veya kurumlarda kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışan, emekli olan ya da vefat eden öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarına, c) %5'i ailesinin oturduğu yerleşim biriminde ortaokul, özel eğitim ortaokulu veya imamhatip ortaokulu bulunmayan öğrencilere,

ç) %80'i (a), (b) ve (c) bentleri dışındaki diğer öğrencilere, ayrılır

2) Birinci fıkradaki kontenjanlardan; (a) ve (c) bentlerinde belirtilen kontenjanların dolmaması hâlinde kalan kontenjan diğer öğrencilere ayrılan %80'lik kontenjana ilave edilir. Öğretmen çocuğuna ayrılan %5'lik kontenjanın dolmaması hâlinde ise kalan kontenjan öğretmen dışındaki Bakanlık merkez, taşra ve yurtdışı kadrolarında çalışan diğer eğitim personelin çocukları için kullanılır, buna rağmen dolmaması hâlinde kalan kontenjan %80'lik kontenjana ilave edilir.

#PYBS
#İOKBS
#Bursluluk sınav sonuçları
6 yıl önce