|

2018 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları! Seçim 2018 sonucu

2018 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını sizler için hazırladık. 24 Haziran’da Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce ve diğer adayların oy oranlarını ve çok daha fazlasını seçim sonuçları sayfamızdan takip edebilirsiniz. Aldıkları oy oranları, açılan sandık sayıları ve çok daha fazlası Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasında.

Yeni Şafak
11:35 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 11:32 - 23/06/2018 Cumartesi
Diğer
24 Haziran seçim sonuçlarını ve çok daha fazlası haberimizde.
24 Haziran seçim sonuçlarını ve çok daha fazlası haberimizde.

2018 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını anlık olarak haberimizden görebilirsiniz. Canlı seçim sonuçlarını, anlık verileri, açılan sandık sayılarını ve çok daha fazlası haberimizde. İllere göre adayların oy sonuçlarını açıklandığı andan itibaren haberimizden görebilirsiniz. İşte 2018 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları.

Linkler üzerinden seçim sonuçlarına ulaşabilirsiniz


















































































Yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün İstanbul'da 7 mitingden oluşan bir maraton gerçekleştirdi. Kartal, Maltepe, Ataşehir, Üsküdar, Sarıyer, Gaziosmanpaşa ve Beyoğlu ilçelerinde coşkunun hakim olduğu meydanlarda önemli mesajlar verdi:

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, birçok yerde bir şeyler anlatıyor. Onun kendine faydası yok ki size faydası olsun. İnce, işlettiği dershanedeki öğretmenlerin bile SSK primini ödemedi. Devletin memuruyla bakıyorsunuz, aman yarabbi nasıl küfürlü konuşmalar. Dinlediniz mi? Bunlardan Cumhurbaşkanı adayı olur mu? İşte bu gelsin devletin memuruna küfretsin. Ne diyor şimdi, 'montaj' diyor. Sevsinler senin montajını. Her şey ortada, gerçekler ortada. Ya senin cibiliyetin bu, cibiliyetin. Bunlara pazar günü Osmanlı tokadını atmaya var mıyız? Bunlar cumhurbaşkanlığı yarışına giriyor. Benim milletim bunlara haddini bildirecek.

YALANLA OY İSTİSMARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmenliğe geçmek isteyenlerin hepsini alacağını söyledi. İhtiyacın varsa, ihtiyacın kadar alırsın ama ihtiyacın olmayanı alırım dersen, bu sadece palavradır, bu sadece oy toplamanın yalanla istismarıdır. Yalancının mumu, bunların da pazara kadar yanacak. Ama sizlerle pazara değil, mezara kadar beraberiz.

SEN SANDALLA GEÇ

Ne diyor? 'Onun şöyle ücreti var, bunun böyle ücreti var.' Kardeşim öyle veya böyle, sen işine gelen köprüden geç. O pahalı olandan geçme, onu biz özel sektöre yaptırdık. Bu, kaynakların çeşitlendirilmesidir. Parası olan özel sektörün, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçer, diğerleri diğerlerinden geçer. Bay Muharrem, sen bundan rahatsız mısın? O zaman sen de bir ve ikinci köprüden git, elini tutan mı var? Oralardan git. Niye oradan gitmiyorsun? Veyahut da sandalla geç karşıya. Bunu da yapabilirsin. Çok daha isabetli olur.

GİTTİ EDİRNE'DEN İCAZET ALDI

Bu adamların teröre karşı bir lafını duydunuz mu? Terörle mücadeleyle ilgili bir lafını duydunuz mu? Bay Muharrem, ilk işi terör örgütünün arkasında olduğu, onların siyasi uzantısı olan Demirtaş'ı gitti, Edirne'de cezaevinde ziyaret etti. Hale bak, hale... Oraya gidip, oradan icazet alıp, oradan 'Acaba oy koparabilir miyim?' onun hesabı için.

BU HESABI SANDIKTA SORALIM

Diğerleri ne dedi? 'Cumhurbaşkanı adayı ne diye cezaevinde duruyor?' Ne kadar kolay yol. Yani o partinin çıkarabileceği başka aday yok muydu ya? Niye bunu çıkardı? Bunlar, sıyrılmanın yolları. Pazar günü ben milletime güveniyorum, ben milletimi seviyorum. Milletim bunlara gereken dersi pazar günü verecektir. Şimdi diyorum ki, pazar günü gelin sandıklarda demokratik olarak bu hesabı soralım. Ben size inanıyorum.


Gerekirse yarın Sincar’dayız

Muhalefetin terörle mücadeleye engel olmaya çalıştığını belirten Erdoğan, "Biz 'Afrin'e gireceğiz' diyoruz. Bay Kemal, 'Girmeyin' diyor. 'Cerablus'a girmeyin' diyor. Siz kimsiniz, biz kimiz? Biz kararımızı verdik mi gireriz, gireriz. Afrin'de 4 bin 600'ü aşkın teröristi etkisiz hale getirdik. Cerablus'ta 3 bini aşkın DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik. Şimdi Irak'tayız, Kandil'deyiz, gerekirse Sincar'da olacağız. Ülkemizi rahatsız eden kim olursa olsun hiç dinlemeyiz vururuz. Niye? Siz bize dediniz ki 'Bizi rahatsız edeni gidin vurun.' Mehmetçiğimiz, Silahlı Kuvvetlerimiz, polisimiz bunun için var. İnşallah güvenli bir ülke, huzur içinde bir ülke, mutlu bir ülke... Bunun için bu adımları atıyoruz, atacağız. Herkes şunu konuşacak: Türkiye Cumhuriyeti'ne yanaşmak, sataşmak, bunu görecekler" dedi.


Bedelini ağır ödeyeceksiniz

Erdoğan, HDP’nin Güneydoğu’da AK Parti’nin il ve ilçe başkanlarını telefonla tehdit ettiklerini vurgulayarak, “Terbiyesiz eğer sıkıysa gel şehir merkezine. Telefonla niye bu tehditleri yapıyorsunuz. Öyle Kandil’in tepesinde durmakla bu iş olmaz. Oradan telefonla ilçe başkanımı, il başkanımı tehdit etmekle bu olmaz. Artık bunlar geçmişte kaldı. Suruç’ta bir adım attınız. Suruç’ta attığınız adımın bedelini çok daha ağır ödeyeceksiniz. Zira orada attığınız adımda, o PKK’nın paçavrasını elinde tutan katil şu anda içeride. Bizim PKK ile mücadelemiz bundan sonra çok daha kararlı gidecek. FETÖ ile mücadelemiz çok daha kararlı gidecek” dedi.

Cuma namazı Enver İbrahim ile

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Malezya’da hükümetin ortağı Halkın Adaleti Partisi’nin lideri Enver İbrahim ile Maltepe Merkez Camii’nde kıldı. Erdoğan, Kartal’daki mitinginin ardından Maltepe’ye geçti. Erdoğan, Malezya’da hükümetin ortağı Halkın Adaleti Partisi’nin lideri ve ilerleyen dönemlerde Malezya’nın Başbakanı olması beklenen Enver İbrahim ile Maltepe Merkez Camii’nde cuma namazını kıldı.



#Seçim sonuçları
#Cumhurbaşkanlığı seçim sonucu
#24 Haziran seçim sonuçları
6 yıl önce